(Allround) vakman GWW

Werken aan de basis op een bouwplaats of in het verkeer

blokjes_donker
Werken aan de basis. Rioleringen aanleggen, meebouwen aan nieuwe wegen en grondkeringen maken. Werken onder het maaiveld en soms ook onder de grondwaterspiegel. Op wisselende tijden, plekken en projecten. Je bent lekker buiten aan de slag op de bouwplaats of in het verkeer. Ook ben je op de grond de ogen en oren van machinisten die met grote mobiele werktuigen helpen bij het grondverzet.

Houd je van afwisseling. Ben je niet bang om je handen vuil te maken. Kun je zelfstandig werken en houd je het graag veilig? Dan is vakman in de grond-, weg- en waterbouw misschien iets voor jou. Je voert onder begeleiding eenvoudige klussen uit en kunt daarna doorgroeien naar allround vakman GWW. Dan werk je zelfstandig aan lastigere opdrachten en stuur je soms als assistent uitvoerder een team aan.

Op het SOMA College zorgen we dat GWW-projecten geen geheimen meer kennen en je alle voorkomende klussen als vakman kunt klaren. Maar we leren je ook hoe je zorgt dat het werk veilig gebeurt. De opleidingen tot (allround) vakman GWW duren elk twee jaar. Soms kan het sneller als je al vakken beheerst. Je bent vooral in de praktijk aan de slag bij erkende infra bedrijven.

Elk schooljaar kom je in de winterperiode gedurende 16 weken, 2 dagen per week naar het SOMA College. Op school volg je lessen, samen met andere vakmannen in een vaste groep. Theorie en praktijk gaan daarbij steeds hand in hand. Wat je in de ochtend leert, kun je in de middag in de praktijklessen oefenen op ons binnen of buitenterrein. Terug op het werk kun je het geleerde direct in praktijk brengen. Je wordt opgeleid door docenten die zelf al jaren in de infra werken of hebben gewerkt.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot vakman GWW (BBL) leidt op voor het Mbo-diploma niveau 2. Je kunt daarna doorgroeien tot allround vakman GWW (BBL) op Mbo-diploma niveau 3. Ook veel vakmannen kiezen voor een vervolgopleiding tot machinist GWW (BBL – Mbo-niveau 3). Je kunt natuurlijk ook direct starten met de opleiding tot allround vakman GWW of machinist GWW wanneer je de vereiste vooropleiding hebt.

Vakman GWW ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 2

blokjes_donker
Wil je een goede basis leggen als vakman in de grond-, weg- en waterbouw en misschien doorgroeien naar allround vakman of machinist? Dan is deze opleiding een goed begin.

Als Vakman GWW voer je eenvoudige en routinematige GWW-werkzaamheden uit, onder leiding van een allround vakman GWW. Je bent overal inzetbaar en werkt op verschillende tijden en locaties.

In je opleiding leer je alle ins en outs van het praktische werk in de grond-, weg- en waterbouw. Van het werken met machines en handgereedschap tot het lezen van tekeningen en werkplannen. Je leert alles van het plaatsen van riolering tot het maken van wegconstructie. Ook krijg je vakken als Nederlands en rekenen.

Tijdens het werk heb je te maken met (bouw)verkeer en grote machines, maar ook met bewoners en voetgangers. Je moet overal je mannetje staan. Als vakman GWW werk je met materialen en middelen die meestal groot, zwaar en gevaarlijk zijn. De veiligheid bewaken is iedere keer weer een uitdaging.

Allround Vakman GWW ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Ben je al aan het werk in de infra en toe aan een volgende stap? Kun je zelfstandig de wat lastigere GWW-opdrachten aan? Lijkt het je mooi om de uitvoerder helpen bij het aansturen van het team en het veilig houden van het werk? Groei dan door tot allround vakman GWW.

Als allround vakman GWW werk je voor aannemers, overheidsinstellingen, particulieren en particulier bedrijfsleven. Je voert werkzaamheden zelfstandig uit, ondersteund door een vakman GWW. Je organiseert de dagelijkse werkzaamheden van collega’s en administreert de voortgang van het werk. Je rapporteert hierover aan je leidinggevende. Je bouwt een portfolio op dat aantoont dat je beschikt over leidinggevende capaciteiten en je voert voorbereidend werk uit voor de uitvoerder.

De opleiding helpt je om je vakkennis te vergroten en praktijksituaties te oefenen. We coachen en zorgen dat je alle voorkomende taken en verantwoordelijkheden onder de knie krijgt.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

Het is dé infra vakopleiding van Nederland
Je diploma is veel waard bij werkgevers
Veel aandacht door kleinschaligheid
Hoge doorstroom- en slagingspercentages
Veel stage- en leerwerkplaatsen
Moderne schoolfaciliteiten en machines
Veel structuur en intensieve begeleiding
Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo