Monteur

Infraprojecten in beweging houden?

In de infra wordt gewerkt met peperdure en hightech machines. Het is belangrijk dat ze altijd blijven draaien, zodat het project op tijd klaar is. Om mobiele werktuigen in topvorm te houden, is specifiek vakmanschap nodig. Niet iedereen mag zomaar aan zo’n machine sleutelen. Je moet ze van binnen en buiten kennen. Kwaliteitswerk leveren. Problemen snel kunnen oplossen en geen ‘9 tot 5’ mentaliteit hebben.

Vind je sleutelen en techniek leuk? Wil je weten hoe deze prachtige machines werken en hoe je ze in goede conditie houdt? Dan is het vak van monteur mobiele werktuigen vast iets voor jou. Wil je verder met het oplossen van ingewikkelde storingen en het runnen van een werkplaats, dan kun je verder specialiseren tot technicus mobiele werktuigen.

Op het SOMA College leren we je alles over het vak en de machines. Werken in de praktijk wissel je af met school. Op school volg je lessen in een vaste groep monteurs en technici in opleiding. Theorie en praktijk gaan daarbij steeds hand in hand. Wat je in de theorie leert, kun je tijdens de praktijklessen oefenen in onze werkplaats met state-of-the-art machines van de bekendste merken. Terug op het werk kun je het geleerde direct in praktijk brengen.

Je wordt opgeleid door docenten die zelf al jaren in de infra werken of hebben gewerkt. Je kunt kiezen voor een opleiding tot allround monteur mobiele werktuigen en specialiseren tot technicus.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot allround monteur (BBL of BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 3. Je kunt daarna verder specialiseren tot technicus mobiele werktuigen (BBL) op mbo-diploma niveau 4. Je kunt natuurlijk ook direct starten met de opleiding tot technicus wanneer je de vereiste vooropleiding hebt.

Allround Monteur Mobiele Werktuigen ■ BBL of BOL ■ 3 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Ben je handig, houd je van sleutelen aan motoren, elektronica en hydrauliek? En ben je gek op grote mobiele werktuigen, zoals: grondverzetmachines, asfaltmachines en hijskranen? Wil je leren hoe je ze in de running kunt houden? Volg dan deze driejarige opleiding.

Als monteur voer je onderhoud en ingewikkelde reparaties uit en keur je machines. Daarvoor is kennis van motoren, elektro en hydrauliek nodig. Ook leer je praktische dingen, zoals: draaien, frezen en lassen. Voor een goede basis krijg je vakken als wiskunde, natuurkunde en Nederlands, Engels en Duits.

Om het dagelijkse onderhoud en reparaties te kunnen uitvoeren, leer je ook veel over gereedschappen. Aan elk vak is een practicum gekoppeld, zodat je het geleerde snel in de praktijk kunt toepassen.

Technicus Mobiele Werktuigen ■ BBL ■ 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Ben je monteur en vind je het een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van meer complexe storingen? Juist bij grote mobiele werktuigen? Wil je een werkplaats leren runnen en andere technici aansturen? Dan kun je je specialiseren als technicus mobiele werktuigen.

Je krijgt in deze eenjarige opleiding pittige theorielessen, maar leert ook veel in de praktijk bij je leerbedrijf in de infra. Schoolweken op het SOMA College worden afgewisseld met praktijkweken bij je leerbedrijf.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

Het is dé infra vakopleiding van Nederland
Je diploma is veel waard bij werkgevers
Veel aandacht door kleinschaligheid
Hoge doorstroom- en slagingspercentages
Veel stage- en leerwerkplaatsen
Moderne schoolfaciliteiten en machines
Veel structuur en intensieve begeleiding
Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo