Landmeetkundige

Zeker weten door meten ■ BOL 1 jaar ■ BBL 2 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker

Bouw- en infra projecten zijn vaak groot en complex. Alles wordt nauwkeurig vooraf gemeten en berekend. Een kleine afwijking tijdens de bouw kan enorme gevolgen hebben voor het bouwwerk, de planning, kosten en veiligheid van het project. Landmeetkundigen zorgen dat infra projecten vooraf goed zijn ingemeten en uitgezet. Ze meten continu of de bouw en aanleg precies volgens tekening verloopt. Precisiewerk dus.

Zoek je een leuke afwisselende baan binnen de bouwsector met uiteenlopende projecten en een grote verantwoordelijkheid? Ben je zelfsturend, wil je werken met de nieuwste technieken en sta je graag aan de basis van vele bijzondere bouwprojecten? Heb jij oog voor detail, ben je technisch en handig met computers? Schrijf je dan in voor de eenjarige opleiding tot landmeetkundige! Als vakspecialist heb je een grote kans op een baan.

Op het SOMA College leren we je metingen te doen met bijvoorbeeld een laserscanner en gps. Je volgt ook vakken over het inwinnen, uitzetten, verwerken en presenteren van geo-informatie. Naast geo-ICT en andere landmeetkundige vakken, volg je ook andere ondersteunende vakken, zoals: wiskunde, Engels, computertekenen, projectmanagement en algemene infra theorie. Kortom je leert alle fijne kneepjes van het vak.

BOL-opleiding
In de opleiding volg je wisselend blokken met lessen op school en met stage. Je sluit het jaar af met een portfolio en een opdracht waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Je kunt alleen landmeter worden als je al veel weet van infra. Daarom kan je deze opleiding alleen volgen als je al een infra-opleiding achter de rug hebt. Ook moet je een assessment doen en vooraf zelf een stage bedrijf (erkend leerbedrijf) hebben.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde (BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Je kunt hiermee goed doorstromen naar het hbo.

BBL-opleiding
Deelnemers van de BBL-opleiding zijn allemaal werkzaam bij een leerbedrijf en komen de op donderdag middag/avond naar het SOMA College. De BBL-opleiding Landmeten duurt 2 jaar. De kandidaten zijn allemaal afkomstig uit het bedrijfsleven en hebben vak ervaring opgedaan in de infra. Via het BBL traject zullen zij die ervaring kunnen vertalen in een SOMA College diploma.

Als je belangstelling hebt voor de BBL-opleiding dan kun je contact opnemen met het SOMA College 0341 – 499 100, vraag dan naar de opleidingsmanager van Landmeten, mevrouw Schaap.

Er is een grote vraag naar landmeetkundigen. Je kunt daarom vanuit de opleiding vaak direct aan de slag bij het Kadaster, bouw- en infrabedrijven, ingenieursbureaus, architectenbureaus, gemeenten, Rijkswaterstaat enzovoort. Maar ook internationaal is er een grote vraag.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

Het is dé infra vakopleiding van Nederland
Je diploma is veel waard bij werkgevers
Veel aandacht door kleinschaligheid
Hoge doorstroom- en slagingspercentages
Veel stage- en leerwerkplaatsen
Moderne schoolfaciliteiten en machines
Veel structuur en intensieve begeleiding
Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo