Uitvoerder bouw / infra

Het heft in handen op een bouw / infra project ■ BOL ■ 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker

Wil je graag leidinggeven aan projecten in de grond-, weg- en waterbouw? Bepalen hoe er gewerkt wordt? Teams aansturen en zorgen dat ze veilig, goed en op tijd de klus klaren? Een hele verantwoordelijkheid. Bovendien moet je als dat nodig is ook gewoon de mouwen opstropen en volop meewerken. Dat vraagt om heel wat bagage.

Als uitvoerder bouw / infra is het jouw voornaamste taak om dagelijks leiding te geven aan de medewerkers van projecten in de grond-, water- en wegenbouw. Hiervoor maak je planningen en houd je de projectadministratie bij. Je voert overleg, stelt werkmethoden vast, geeft toolboxmeetings en controleert de werkzaamheden.

Heb je ervaring en weet je al veel van bouw en infra? Vind je het mooi werk en wil je meer verantwoordelijkheid? Kun je mensen motiveren en laten samenwerken? Durf jij de uitdaging aan en wil je uitvoerder worden in de bouw / infra? Volg dan de eenjarige opleiding tot uitvoerder bouw / infra.

Op het SOMA College ontwikkel je de benodigde skills. Als uitvoerder moet je veel weten van bouw en infra. Je krijgt daarom vakken als wiskunde en mechanica, riolering, bestekken en landmeetkunde. Het is daarnaast belangrijk dat je goed kunt leidinggeven, communiceren en samenwerken. Ook dat leer je in de opleiding, zodat je straks onderaannemers kunt aansturen en je mannetje staat tijdens bouwvergaderingen.

De opleiding tot uitvoerder duurt één jaar, dit kan omdat je hiervoor een niveau 3 infra opleiding hebt afgerond. Het jaar is verdeeld in drie periodes. In het eerste gedeelte krijg je veel theorie. Daarna ga je aan de slag met projecten. Je sluit het jaar af met 15 praktijkweken waarin je ervaring opdoet en jezelf kunt bewijzen. Ook veiligheid (VOL-VCA) is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot uitvoerder bouw / infra (BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Na afloop beschik je ook over het diploma VCA-VOL.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

Het is dé infra vakopleiding van Nederland
Je diploma is veel waard bij werkgevers
Veel aandacht door kleinschaligheid
Hoge doorstroom- en slagingspercentages
Veel stage- en leerwerkplaatsen
Moderne schoolfaciliteiten en machines
Veel structuur en intensieve begeleiding
Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo