Campus

blokjes_donker

Het SOMA College is een landelijke mbo-instelling, de studenten van onze school komen uit heel Nederland. Daarom is er in Harderwijk de mogelijkheid om op de campus te verblijven.
Studenten delen met 3 tot 4 personen gemeubileerde slaapruimtes. En met 12 tot 16 studenten een ingerichte leefruimte. Voor de meiden zijn er dameskamers met een eigen sanitaire ruimte. Studenten hoeven in principe alleen maar beddengoed mee te nemen.

Het verblijf op de campus betekent dat je van maandag tot vrijdag gebruik kunt maken van deze faciliteit, maar ook dat je kiest voor wonen onder begeleiding van een klein team.

BOL en BBL: afwisselen
Tijdens een schooljaar wisselen de BOL en BBL studenten elkaar af zodat er in principe altijd voldoende ruimte is. Bij eventuele overbezetting van de campus is er een normering voor studenten die wel of geen gebruik kunnen maken van de campus. 

Begeleiding tijdens het verblijf
Een klein team biedt 24 uur per dag begeleiding aan de studenten die op de campus verblijven vanuit de zgn. presentie benadering: begeleiding door nabijheid en vanuit het directe contact. Dit kan vanuit diverse thema’s gevraagd en geboden worden. Daarbij vinden wij de samenwerking met de ouders/verzorgers en de studieloopbaanbegeleider een belangrijk punt.
Daarnaast begeleiden wij de studenten ook op het naleven van de huis- en gedragsregels geldend binnen de campus.

Eten
Tegen betaling kan gebruik gemaakt worden van de horecafaciliteiten in gebouw 140. Voor een schappelijke prijs kunnen studenten daar terecht voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Op loopafstand van de campus is een klein winkelcentrum met o.a. een supermarkt.

Avondprogramma
Voor de studenten die op de campus verblijven is een recreatieruimte ingericht van waaruit we leuke activiteiten aanbieden. Het campusteam kan ook helpen bij het contact voor activiteiten bij plaatselijke verenigingen in Harderwijk.

Verder zijn er vanuit SOMA College een aantal faciliteiten. Je hebt in de avonduren op dinsdag en woensdag de keuze uit verschillende interessante cursussen en opleidingen zoals bijvoorbeeld EHBO en Ondernemerschap. Ook is het mogelijk om, tegen betaling, rijlessen voor auto, motor en/of tractor/vrachtwagen te volgen. En er zijn natuurlijk verschillende sportactiviteiten en -voorzieningen. Twee avonden per week is de sportdocent aanwezig en kun je je inschrijven voor leuke activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen, zaalsport en fitness. De fitnessruimte is ook beschikbaar op de overige avonden. Aan sommige activiteiten zijn aanvullende kosten verbonden.

Indicatie kosten campus
De bijdragen voor de campus voor het schooljaar 2020-2021 staan per opleiding in het kostenoverzicht vermeld. Let op dat deze bedragen een indicatie zijn, gebaseerd op de kosten van schooljaar 2019-2020. Deze bedragen zijn inclusief 9% BTW.

▸ kosten indicatie voor campus

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo