SOMA College houdt de ontwikkelingen en maatregelen rond het coronavirus scherp in de gaten, we volgen de richtlijnen van de rijksoverheid. SOMA College blijft, zoals de lijn aangeeft, open.

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat wil zeggen dat studenten maar ook docenten, instructeurs, campusbegeleiders, en medewerkers die last hebben van milde gezondheidsklachten, moeten thuisblijven.

Milde gezondheidsklachten zijn:

  • Niezen
  • Keelpijn
  • Loopneus
  • Licht hoesten
  • Verhoging tot 38 graden

Verergeren de klachten, neem dan telefonisch contact op met de huisarts. Studenten en medewerkers die geen van bovenstaande klachten hebben, kunnen gewoon naar school komen.

Ziek melden
Studenten kunnen zich op de normale wijze via de receptie in gebouw 200 ziek melden. Telefoonnummer 0341 – 499 100. Het is mogelijk aanvullend contact te hebben met de decaan van SOMA College over ziek melden, vraag daar eventueel naar bij het ziek melden.

Campus
De campus is een belangrijk onderdeel van het onderwijs op het SOMA College. In overleg met de GGD kan de campus gewoon open zijn. Alle studenten en medewerkers die niet ziek zijn, kunnen er zijn en verblijven.

Stagelopen/BPV
Studenten die geen klachten hebben als hoesten, verkoudheid en koorts kunnen gewoon stage lopen.
Wanneer een BPV-leerbedrijf eigen regels heeft, dan gelden die.
Studenten die onverhoopt BPV-dagen missen door het coronavirus dan zullen daar zelf afspraken over maken met de BPV-begeleider en de praktijkbegeleider.

Lessen, toetsen of examens missen
Voor alle studenten die niet naar school kunnen komen en daardoor achterstand oplopen zal een oplossing komen. SOMA College zal op een ander moment toetsen of examens afnemen. Studenten met vragen over hun leertraject kunnen ten alle tijden terecht bij hun studieloopbaanbegeleider.

Meer informatie
We begrijpen dat je misschien behoefte hebt om informatie uit te wisselen, laat ons gerust weten als je vragen hebt. Als je interesse hebt: op deze site is meer informatie over het coronavirus in relatie tot onderwijs te vinden.