De Vakgroep Specialistische Wegenbouw (VSW) van Bouwend Nederland organiseerde vandaag op het Bouw & Infra Park een dag waar kennis delen over specialismen in de wegenbouw en netwerken centraal stond. Deelnemers van het SOMA College maakten de demonstraties op asfaltbaan tijdens deze dag mogelijk.

In overleg met VSW hebben de deelnemers een asfaltbaan aangelegd die tijdens de dag gebruikt kon worden voor demonstraties. Deelnemers en docenten van het SOMA College zijn vorige week al druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Deelnemers zijn begonnen met het profileren van de zandbaan met een levelbord, vervolgens is de rijlijn uitgezet met behulp van piketten. Toen was het tijd om de asfaltafwerkmachines klaar te maken voor de asfaltauto met 25 ton asfalt. Het asfalt is met de wiellaadschop in de asfaltafwerkmachine gekiept. Zo hebben de deelnemers een mooie asfaltbaan van 100 meter erin gedraaid met ‘echt’ asfalt.

Het was een mooie opdracht voor de deelnemers van het SOMA College waar ze normaal met ‘koud’ asfalt oefenen mochten ze nu met ‘echt’ asfalt aan de slag. Op de asfaltbaan vonden vandaag spectaculaire demonstraties van nieuwste technieken in de specialistische wegenbouwsectoren plaats zoals wegmarkeren, geleiderail, cementbeton wegenbouw, emulsie asfaltbeton, verkeersmaatregelen, frezen en geluidsschermen.

De VSW is een verzameling van aannemers die actief zijn in de wegenbouwspecialismen zoals wegmarkeren, geleiderail, cementbeton wegenbouw, emulsie asfaltbeton, verkeersmaatregelen, frezen en geluidsschermen. Tijdens de dag was er een dynamisch programma. Men kon deelnemen aan workshops en demonstraties bekijken in het VSW-theater. Uiteraard was er ook voldoende gelegenheid om te netwerken. Doel is vooral te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in deze sector(en). Ook was er een Kennisplein waar technische inhoudelijke vragen werden beantwoord door deskundigen uit de sectoren.