Deze week zijn op het SOMA College om precies te zijn 308 diploma’s uitgereikt. Allemaal vak-kanjers die helemaal klaar zijn voor een carrière in de infra of op een niveau hoger een mbo opleiding zullen gaan volgen. Een heel groot deel van de gediplomeerden komt zijn diploma ophalen terwijl hij of zij al een contract bij een werkgever op zak heeft. Want dat is ook dit jaar gebleken: veel SOMA-kandidaten vinden snel een passende baan in de sector.

Dit schooljaar heeft het SOMA College voor het eerst monteurs op niveau 4 afgeleverd. 32 deelnemers zijn geslaagd voor het diploma technicus mobiele werktuigen. Ze hebben samen met hun docenten een bijzonder startjaar van de opleiding beleefd en mogen zich officieel de eerste lichting ‘SOMA technici’ noemen. Het SOMA College is heel trots op wat deze groep dit jaar gepresteerd heeft.

Tijdens de diploma uitreiking hebben 4 deelnemers in het zonnetje gezet die afgelopen schooljaar genomineerd waren voor uitblinker van het jaar. Eén van hen, monteur Monica, zal het SOMA College vertegenwoordigen tijdens de landelijke mbo verkiezing: http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2016/monica-luitwieler
Maar natuurlijk zijn we trots op alle SOMA College deelnemers die hun beste beentje voor zetten en hebben laten zien en zullen laten zien dat ze het diploma waard zijn.

Foto’s van de diplomering vind je op onze Facebookpagina: www.facebook.com/SOMACollege Daar zie je onder andere het leuke moment dat één van de deelnemers, een machinist, de diplomering volgt via Skype: hij zit momenteel in het buitenland voor werk en kon op deze manier toch samen met zijn klas de toespraken volgen en een beetje van de sfeer proeven.