Het coronavirus houdt de wereld sinds enige weken flink bezig. Op dit moment is er geen reden voor SOMA College om af te wijken van de normale programmering, uiteraard houden we de ontwikkelingen goed in de gaten. De lessen en stages gaan gewoon door. Het SOMA College volgt de richtlijnen en het beleid zoals die worden geadviseerd door het RIVM en de MBO Raad.

Voor wat betreft de excursie voor de eerstejaars die voor volgende week gepland staat, volgen we de richt-lijnen zoals die worden afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is geen negatief reisadvies voor Duitsland of het gebied waar we heen gaan. Dat betekent voor dit moment dat de excursie naar Stuttgart gewoon door gaat. Wij houden goed in de gaten of er iets zal veranderen. https://www.nederlandwereldwijd.nl

Als je toch niet mee wilt, dan kun je dat doorgeven op het Servicepunt van SOMA College. Voor de studenten die niet deelnemen aan de excursie zal een alternatief programma worden gemaakt. Afmelden kan centraal op het Servicepunt.
T: 0341 – 499 100 of E: servicepunt@soma-college.nl

Als je verder vragen hebt over het coronavirus en SOMA College: ga naar het Servicepunt in gebouw 200 of stel ze aan je SLB’er of campusbegeleider. Zij zullen je verder verwijzen. Daarnaast staan er op het Studentenportaal diverse links met sites voor meer informatie.

We verwachten iedereen gewoon op school of stage. Als je twijfelt doordat je op vakantie bent geweest, check dan via www.nederlandwereldwijd.nl of je in een risicogebied bent geweest. Ben je niet in een risico-gebied geweest, dan kun je gewoon naar school komen. Kom je uit een risicogebied en heb je koorts of ben je de afgelopen twee weken in contact geweest met een patiënt die is besmet met het coronavirus? Blijf dan thuis. Je bent verplicht om contact op te nemen met je huisarts. Volg de aanwijzingen op en meld het bij SOMA College bij het Servicepunt en bij je SLB’er.