BPV-begeleiding door het leerbedrijf

blokjes_donker
Als leerbedrijf speelt u een sleutelrol binnen de opleiding en ontwikkeling van de student. Het is belangrijk dat de studenten voldoende persoonlijke begeleiding krijgen om hun BPV succesvol te doorlopen.

Leermeester
Om de student te ondersteunen wordt een leermeester in het bedrijf aangesteld, die op het vlak van begeleiding geschoold is door Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Fundeon). Het beoordelen van de studenten gebeurt in samenwerking tussen de leermeester met de BPV-begeleider van het SOMA College.

De beoordelingen worden ingezet om met elkaar en met de student in gesprek te gaan over de vorderingen. In de laatste periode worden de beoordelingen gebruikt om de studie af te sluiten.

Handboek BPV
In het BPV Handboek staat beschreven wat, wanneer van wie verwacht wordt tijdens de beroepspraktijkvorming. Het Handboek bevat onderstaande onderwerpen:

  • Visie BPV op: matching – begeleiding – inhoudelijke aansluiting
  • Partijen bij de beroepspraktijkvorming
  • Studenten en het leerbedrijf
  • Begeleiding tijdens de beroepspraktijkvorming
  • Beoordeling en evaluatie
  • Taken en verantwoordelijkheden
  • Verzekeringen en subsidies

Klik hier voor het hele BPV Handboek. 

 

Gastlessen en rondleidingen
Onze studenten lopen uitsluitend stages bij erkende leerbedrijven. Wilt u versterking in uw bedrijf door een student van het SOMA College? Bent u al een erkend leerbedrijf of wilt u uw bedrijf in de toekomst laten erkennen? Dan kunt zich aanmelden om een gastles te verzorgen bij het SOMA College. Ook kunt u rondleidingen geven door uw bedrijf, zodat onze studenten uw bedrijf leren kennen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo