Opleiding volgen

Onze campus


Wil je meer informatie over de campus van het SOMA College, of ben je geïnteresseerd?

Bekijk de campus

Studenten

blokjes_donker
Hoe kijken onze studenten tegen het SOMA College aan? Wat doen ze tijdens hun opleiding en wat zijn ze van plan om later te gaan doen? Om hierachter te komen hebben we een aantal studenten enkele vragen voorgelegd.

Student monteursopleiding

blokjes_donker
Wie ben je?
Rob Kool

Welke opleiding volg je?
Ik volg de monteursopleiding op het SOMA College.

Waarom heb je voor het SOMA College gekozen?
Ik heb hiervoor gekozen, omdat er heel veel verschillende en afwisselende machines zijn.

Wat vind je van je opleiding?
De opleiding vind ik leuk.

Wat vind je van de campus?
Het overnachten op de campus bevalt mij goed.

Wat doe je naast je opleiding?
Naast school werk ik op zaterdag op een boerderij. In mijn vrije tijd speel ik vaak gitaar.

Hoe zie jij je toekomst na het SOMA College?
Na het SOMA College ga ik waarschijnlijk werken bij een bedrijf in de Grond-, Water- en Wegenbouwsector, maar ik kan ook nog ervoor kiezen om verder te gaan leren.

Student machinistenopleiding

blokjes_donker
Wie ben je?
Koen Dijkshoorn

Welke opleiding volg je?
Ik volg de opleiding BOL Machinist.

Waarom heb je voor het SOMA College gekozen?

Ik heb voor het SOMA College gekozen, omdat dit mij de beste opleiding leek. Hierover heb ik nog steeds hetzelfde idee.

Wat vind je van je opleiding?

De opleiding bevalt mij goed en ik heb het erg naar mijn zin.

Wat vind je van de campus?
Ik zou liever thuis zijn, maar dit is nu eenmaal te ver weg.

Wat doe je naast je opleiding?

Naast mijn opleiding werk ik bij een loonbedrijf.

Hoe zie jij je toekomst na het SOMA College?

Na het SOMA College ben ik van plan het bedrijf van mijn vader over te nemen, nadat ik nog wat meer ervaring in de praktijk heb opgedaan.

Student kaderfunctionaris opleiding

blokjes_donker
Mijn naam is Robert van den Tooren en ik volg de opleiding Kaderfunctionaris op het SOMA College te Harderwijk. Ik kom van een andere school, het AOC-Oost te Doetinchem. Hier volgde ik de Cultuurtechnische opleiding. Ook bij deze opleiding had ik één dag per week praktijklessen op de Hydraulische graafmachine, wiellader en lasergestuurd kilveren. Dit was een niveau 3 opleiding, daarom kon ik, na het behalen van een taal- en rekentoets, instromen in de K4 (Kaderfunctionaris niveau 4) klas, van het SOMA College.

Ik had aan het begin van het jaar al wel gehoord dat we een project gingen doen, maar ik wist nog niet wat dit inhield. Na de uitleg werd alles een stuk duidelijker. Het was de bedoeling dat we met de hele klas, meer dan 20 studenten, dit klusje gingen klaren.  Het project, genaamd ‘Wijk in uitvoering’, bestaat uit verschillende kleine projecten, waaronder ‘de jachthavenvereniging’. Dit werd ons project. Wij moesten een haven gaan ‘realiseren’ waar ongeveer 150 boten in konden, waar droogstalling was, er moest een botenlift aanwezig zijn en sanitaire voorzieningen. Zo gingen wij het project in. Het was erg leerzaam en heel erg leuk en interessant om te doen. We hielden vergaderingen, moesten veel overleg plegen met collega-groepen en natuurlijk met onze projectleider dhr. H. Groeneveld. Ook sloten alle vakken heel goed aan op dit project, want alle vakken die je krijgt heb je nodig voor je project. Weet je iets niet, dan is er goede begeleiding door alle leerkrachten en projectleiders.

Als ik het hele project moet gaan vertellen dan ben ik nog wel even bezig, maar ik kan wel vertellen dat het een heel leuk en vooral interessant project is. Vooral omdat je alle informatie zelf moet achterhalen en je moet alles zelf uitzoeken. Op 9 maart 2011 was onze projectmap ingeleverd en konden we na de middag onze presentatietafel gaan inrichten. Wij hebben onze AutoCat tekening helemaal in 3D getekend en deze hebben wij gepresenteerd op de tentoonstelling. Al snel werd duidelijk dat eigenlijk niemand er makkelijk over had gedacht. Er waren grote maquettes, spandoeken, demomodellen en er werden zelfs een betonbuis en een put gebracht als demomodel.

Deze dag was erg gezellig en we hebben veel nieuwe dingen gezien. Zo hebben wij als K4 2011 dit gedeelte van het jaar goed afgesloten. Het is een jaar goed je best doen, maar als je op de tentoonstelling staat weet je waarvoor je het hebt gedaan.

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo