Stage (BPV)

blokjes_donker
Stage noemen we beroepspraktijkvorming, kortweg BPV. De beroepspraktijk, het werkveld waarvoor wordt opgeleid, vormt het uitgangspunt voor jouw leerproces.

De belangrijkste uitgangspunten voor de BPV zijn:

• Je doet ervaring op in het werkveld.
• Je past je schoolkennis direct toe in de praktijk.
• Je leert samenwerken met collega’s.
• Je ontdekt hoe bedrijven in elkaar steken.
• Je ontwikkelt een positieve beroepshouding.

Heb je gekozen voor een BBL opleiding? Dan ga je aan het begin van de opleiding al gelijk in de praktijk aan de slag. Het is daarom ook erg belangrijk dat je voor de start van de opleiding een erkend leerbedrijf hebt gevonden.

Geef je leerbedrijf zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor één juni aan ons door. Vul hiervoor onderstaand formulier in en stuur deze per e-mail naar servicepunt@soma-college.nl

Stageplek zoeken

blokjes_donker
Het vinden van een stage/BPV-plek is je eigen verantwoordelijkheid. Om een BBL-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Voor een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt kijk je op de site van SBB. En op de website Stagemarkt.nl van SBB vind je een overzicht van stages in het beroepsonderwijs.

Studenten die al op het SOMA College zitten kunnen hier het BPV opgave formulier downloaden. Vul het formulier volledig in en lever het daarna in bij het Servicepunt in gebouw 200.

 

Werkwijze

blokjes_donker
Het SOMA College werkt met de Traject-map. In de Traject-map zit alle informatie die jij, jouw docent, instructeur en leermeester nodig hebben om je goed te begeleiden en te beoordelen als het gaat om de BPV. Door het goed bijhouden van de Traject-map is van dag tot dag te zien hoe jij je ontwikkelt.

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo