Opleiding volgen

blokjes_donker
Volg jij momenteel een vmbo- of havo-opleiding? Heb jij gevoel voor techniek en passie voor de infra? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan biedt het SOMA College jou dé vakopleiding voor de infra.

Of je nu kiest voor de opleiding tot machinist grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur mobiele werktuigen, kaderfunctionaris, landmeter of straatmaker: jouw opleiding bestaat uit praktijklessen op het oefenterrein, practicumlessen in de werkplaats en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast bevat je opleiding een theoriegedeelte, met onder andere taal en rekenen.

Omdat het SOMA College een school is voor en door de bedrijfstak is samenwerking van cruciaal belang. Onze school zoekt op vele manieren de verbinding met de bedrijven, zodat ons onderwijs zo goed mogelijk aansluit bij de ontwikkelingen van de bedrijfstak.

Als je van ver komt, is er in Harderwijk de mogelijkheid om op de Campus te overnachten. Vaak een prima plek voor het opbouwen van vriendschappen en sociale contacten.

  • Let op: Het SOMA College heeft voor de verschillende opleidingen maar beperkt plaatsen beschikbaar. Hieronder zie je een overzicht van het aantal beschikbare plaatsen. Houd er hierbij rekening mee dat:
  • Kandidaten worden toegelaten op volgorde van aanmelding, waarbij voorrang wordt gegeven aan interne doorstroom.
  • Daarna geven we voorrang aan kandidaten die nog geen MBO diploma hebben op hetzelfde of hoger niveau dan de opleidingen waarvoor ze zich aanmelden.
  • Vervolgens krijgen BBL kandidaten die een erkend leerbedrijf hebben, voorrang boven kandidaten zonder erkend leerbedrijf.

Campus

blokjes_donker
Het SOMA College is gevestigd op het Bouw & infra Park in Harderwijk. Een prachtig complex om de fijne kneepjes van het infravak te leren. Je vindt er onze leslokalen, werkplaatsen en een uitgestrekt oefenterrein. En tot slot: onze campus waar je doordeweeks kunt overnachten.

Op de campus deel je een kamer met drie andere deelnemers… Lees verder

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo