Onze infra opleidingen

blokjes_donker
Volg je momenteel een vmbo- of havo-opleiding? Heb je gevoel voor techniek? Is de infra helemaal je ding? Steek je graag je handen uit de mouwen? Dan biedt het SOMA College jou dé vakopleiding voor de infra.

Op het SOMA College kun je verschillende infra opleidingen volgen op mbo-niveau 2, 3 of 4. De opleidingen duren één tot vier jaar. Je kunt kiezen voor de Beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je bepaalt dus zelf hoe je school en werk wilt combineren.

Werken in de infra
Lekker werken in de buitenlucht. Handen uit de mouwen, voeten op de grond en je kop erbij. Je werkt in een team samen aan een klus en bent als vakman verantwoordelijk voor je eigen taak. Je werkt met moderne technieken en stoere machines aan nieuwe wegen, tunnels, woonwijken, gebouwen en bedrijfsterreinen bouwen. Dat is wat werken in de infra leuk maakt.

Welk vak past bij jou
Je houdt van techniek, sleutelen of juist meters maken op grote mobiele werktuigen. Of ben je liever met je handen aan het werk als straatmaker of grondwerker? Misschien ben je een ‘pietje precies’ en ga je graag met een collega op stap om, overal ter wereld, bouwwerken nauwkeurig op te meten. Het kan ook zijn, dat je juist infra projecten wilt voorbereiden, het werk wilt coördineren en leiding wilt geven aan het bouwteam. Je kunt het allemaal leren bij SOMA College.

BOL en BBL
Veel van onze infra opleidingen zijn te volgen via de Beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

BOL is de dagopleiding. Je gaat fulltime naar school en loopt een aantal periodes stage (BPV). Bij BBL werk je bij een erkend leerbedrijf en ligt het accent op leren en werken in de praktijk.
Je wordt in alle gevallen intensief begeleid door in de infrapraktijk actieve docenten, vakdocenten, studieloopbaanbegeleiders en je stagebegeleider of leermeester.

Examen doen
Iedere opleiding wordt afgesloten met één of meerdere examens. Ook doe je in veel gevallen examen voor het diploma VCA-basis. Een belangrijk diploma in de bouw en infra op het gebied van veilig en milieuverantwoord werken.

Doorstromen na je opleiding
Binnen het opleidingsaanbod van het SOMA College kun je intern doorstromen van mbo-niveau 2 naar niveau 3 en eventueel verder naar niveau 4. Wil je nog meer uit jezelf halen? Dan is het ook mogelijk daarna door te stromen naar het hbo.

Vakmensen van de toekomst
Werken op een bouwproject doe je samen. Dat stelt niet alleen eisen aan je vakmanschap, maar ook aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Je leert daarom ook in teamverband goed en veilig samen te werken, schouder aan schouder te staan, verantwoordelijkheid te nemen, proactief mee te denken en je zegje te doen. Zo kun je ook na je opleiding doorgroeien in je vak.

Goede kans op een baan
Misschien heb je al een baan in de infra en wil je jezelf als vakman diplomeren en doorgroeien. Misschien kom je net van de middelbare school, wil je graag verder leren en is een Mbo-opleiding een logische volgende stap. Na afloop van je opleiding heb je volop kans op werk. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Vrijwel iedereen die afstudeert, vindt binnen enkele maanden een passende baan in de infrasector.

Meer informatie
Welk vak, niveau of leerweg je ook kiest, we helpen je goed op weg in je carrière als vakman in de infra. Kijk bij de verschillende opleidingen om te ontdekken wat het beste bij je past.

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo