Infra opleidingen: (allround) vakman GWW

Werken aan de basis op een bouwplaats of in het verkeer

blokjes_donker

Houd je van afwisseling? Ben je niet bang om je handen vuil te maken? Kun je zelfstandig werken en houd je het graag veilig? Dan is vakman in de grond-, weg- en waterbouw misschien iets voor jou. Je voert onder begeleiding eenvoudige klussen uit en kunt daarna doorgroeien naar allround vakman GWW. Dan werk je zelfstandig aan lastigere opdrachten en stuur je soms als assistent uitvoerder een team aan.

Op het SOMA College zorgen we dat GWW-projecten geen geheimen meer kennen voor jou en je alle voorkomende klussen als (allround) vakman kunt klaren. Maar we leren je ook hoe je zorgt dat het werk veilig gebeurt en hoe je een werkterrein kunt inrichten. Ook krijg je vakken als werk voorbereiden en werkuitvoeren. Daarnaast krijg je uiteraard ook Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Theorie en praktijk gaan steeds hand in hand. Wat je in de ochtend leert, kun je in de middag in de praktijklessen oefenen op ons binnen of buitenterrein. De schoolperiodes wissel je af met werken in de praktijk, waarbij je aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf in de infra.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot (Allround) Vakman GWW heb je voldoende vooropleiding nodig.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot vakman GWW (BBL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 2. Je kunt daarna doorgroeien tot allround vakman GWW (BBL) op mbo-diploma niveau 3. Ook veel vakmannen kiezen voor een vervolgopleiding tot machinist GWW (BBL – mbo-niveau 3). Je kunt natuurlijk ook direct starten met de opleiding tot allround vakman GWW of machinist GWW wanneer je de vereiste vooropleiding hebt. Met een mbo-niveau 3 diploma kun je vervolgens ook nog via een verkort traject de opleiding Kaderfunctionaris volgen.

Vakman GWW ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 2

blokjes_donker
Als Vakman GWW voer je eenvoudige en routinematige GWW-werkzaamheden uit, onder leiding van een allround vakman GWW. Je bent overal inzetbaar en werkt op verschillende tijden en locaties.

lees meer

Als vakman ga je werken aan de basis. Je leert werken met machines en met handgereedschap. Je leert hoe je tekeningen en werkplannen moet lezen, rioleringen aanleggen, meebouwen aan nieuwe wegen en grondkeringen maken. Werken onder het maaiveld en soms ook onder de grondwaterspiegel. Je bent lekker buiten aan de slag op de bouwplaats of in het verkeer. Ook ben je op de grond de ogen en oren van machinisten die met grote mobiele werktuigen helpen bij het grondverzet.

Tijdens het werk heb je te maken met (bouw)verkeer en grote machines, maar ook met bewoners en voetgangers. Je moet overal je mannetje staan. Als vakman GWW werk je met materialen en middelen die meestal groot, zwaar en gevaarlijk zijn. De veiligheid bewaken is iedere keer weer een uitdaging.

Tijdens de opleiding ben je in dienst bij een erkend leerbedrijf. De opleiding duurt 2 jaar. Dit kan korter als blijkt dat je bepaalde onderdelen al beheerst. Elk schooljaar kom je in totaal 16 blokweken, 2 dagen per week naar het SOMA College. Deze blokweken zijn zoveel mogelijk in de winterperiode ingepland. In de overige weken ben je aan het werk bij je infrabedrijf.

Allround Vakman GWW ■ BBL ■ 3 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Kun je zelfstandig de wat lastigere GWW-opdrachten aan? Lijkt het je mooi om de uitvoerder te helpen bij het aansturen van het team en het veilig houden van het werk? Dan is deze opleiding wat voor jou!

lees meer

Als allround vakman GWW werk je voor aannemers, overheidsinstellingen, particulieren en particulier bedrijfsleven. Je voert werkzaamheden zelfstandig uit. Hierbij word je ondersteund door een vakman GWW. Je organiseert de dagelijkse werkzaamheden van collega’s en administreert de voortgang van het werk. Je rapporteert hierover aan je leidinggevende. Je bouwt een portfolio op dat aantoont dat je beschikt over leidinggevende capaciteiten en je voert voorbereidend werk uit voor de uitvoerder. De opleiding helpt je om je vakkennis te vergroten en praktijksituaties te oefenen. We coachen en zorgen dat je alle voorkomende taken en verantwoordelijkheden onder de knie krijgt.

Tijdens de opleiding ben je in dienst bij een erkend leerbedrijf. De opleiding duurt 3 jaar. Dit kan korter als blijkt dat je bepaalde onderdelen al beheerst. Elk schooljaar kom je in totaal 16 blokweken, 2 dagen per week naar het SOMA College. Deze blokweken zijn zoveel mogelijk in de winterperiode ingepland. In de overige weken ben je aan het werk bij je infrabedrijf.

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo