Infra opleidingen: Betonstaalverwerker

Werken aan staaltjes vakmanschap

blokjes_donker

Altijd al onder de indruk van grote betonnen elementen zoals bruggen, viaducten, tunnels, garages en sluizen? Deze civiele kunstwerken zijn staaltjes vakmanschap. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen. Ook jij kunt één van deze vaklieden worden! In samenwerking met Civilion en de VWN biedt het SOMA College de opleidingen aan.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je voldoen aan de vooropleidingseisen.

Wie niet voldoet aan de vooropleidingseisen, maar wel interesse heeft, kan toch solliciteren. Met behulp van een test wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. Instromen is op elk gewenst moment mogelijk.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Betonstaalvlechter (BBL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 2. Je kunt daarna doorgroeien tot allround Betonstaalverwerker bouwplaats (BBL) op mbo-diploma niveau 3. Daarna kan je nog kiezen voor een vervolgopleiding tot Uitvoerder gespecialiseerde aannemerij (BBL – mbo-niveau 4).

Meeloopdag of project bezoeken?
Civilion organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Per maand zijn er twee meeloopdagen waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek.  Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betonstaalverwerker doet? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven. Neem hiervoor contact op via www.civilion.nl.

Betonstaalvlechter ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 2

blokjes_donker
Als je werkt als Betonstaalvlechter dan ben je een belangrijke medewerker op de bouwplaats. Het team van betonstaalverwerkers is medeverantwoordelijk voor het skelet van onder andere bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Zonder al deze kunstwerken kan Nederland niet bestaan. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen. Jij kunt die vakman worden!

lees meer

Bij de erkende mbo-opleiding van Civilion ga je werken en leren tegelijk. Civilion zorgt voor een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt. Na elke vijf weken werken, volg je vier dagen theorie- en praktijklessen op het opleidingsinstituut van Civilion in ‘s-Hertogenbosch. Daar leer je betonstaal vlechten en hechtlassen.

Vanaf dag één ga je aan de slag bij een  aannemingsbedrijf of vlechtcentrale.
Civilion organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Per maand zijn er twee meeloopdagen in ‘s-Hertogenbosch waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek. Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betonstaalvlechter? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven.

Meer informatie of uitgebreidere informatie: https://www.civilion.nl/opleidingen-in-de-bouw-3/mbo2betonstaalverwerken-2/

 

Allround Betonstaalverwerker bouwplaats ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Als je werkt als Allround Betonstaalverwerker dan ben je een belangrijke medewerker op de bouwplaats. Het team van betonstaalverwerkers is medeverantwoordelijk voor het skelet van onder andere bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Zonder al deze kunstwerken kan Nederland niet bestaan. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen. Jij kunt die vakman worden!

lees meer

Bij de erkende mbo-opleiding van SOMA College ga je werken en leren tegelijk. SOMA College en Civilion werken hierbij samen. Civilion zorgt voor een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt. Na elke vijf weken werken, volg je vier dagen theorie- en praktijklessen op het SOMA College bij het opleidingsinstituut van Civilion in ‘s-Hertogenbosch. In de opleiding tot Allround betonstaalverwerker op mbo niveau 3 wordt je vakkennis uitgebreid en ontwikkel je vaardigheden op het gebied van leidinggeven, samenwerken en communiceren.

Civilion organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Per maand zijn er twee meeloopdagen in ‘s-Hertogenbosch waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek. Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betonstaalvlechter? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven.

Vanaf dag één ga je aan de slag bij een  aannemingsbedrijf of vlechtcentrale. In de opleiding die twee jaar duurt werk je bij een vlechtbedrijf of buigcentrale, waar een persoonlijke leermeester jou de juiste competenties bijbrengt. Daarnaast volg je eens in de vier weken één week theorie- en praktijklessen. Je werkt en leert tegelijk. Je functie gaat zich verdiepen en je salaris zal groeien.

Meer informatie op: https://www.civilion.nl/opleidingen-in-de-bouw-3/mbo3betonstaalverwerken/

 

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo