Onder de indruk van die grote betonnen elementen zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen? Deze civiele kunstwerken zijn echte staaltjes vakmanschap. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen! In samenwerking met Civilion biedt het SOMA College de opleiding (allround) betontimmerman aan.

Bekijk richtingen

Download onze opleidingsbrochure

Download

Check de opleidingsvideo betontimmerman!

Kijk of een betonopleiding bij jou past

Je ziet hier hoe de opleidingen voor betontimmerman in elkaar zitten, en maak vast kennis met de mensen en studenten van het SOMA College en Civilion.

Om voor het SOMA College te kiezen.

1 Het is dé infra vakopleiding van Nederland

2 Je diploma is veel waard bij werkgevers

3 Hoge doorstroom- en slagingspercentages

4 Je leert zoveel mogelijk in de praktijk

5 Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein: op de campus kan je door de week overnachten

6 Moderne schoolfaciliteiten en machines

7 Veel stage- en leerwerkplaatsen

8 Veel structuur en intensieve begeleiding

9 Samen leren met gemotiveerde mede-studenten

10 Veel aandacht door kleinschaligheid van de school

“Ik heb zeker eer van mijn werk, je haalt er echt voldoening uit!``

volgt de opleiding

Betontimmerman

Staaltjes vakmanschap van de betontimmerman

Is deze opleiding iets voor jou?

De Betontimmerman is een timmerman die zich gespecialiseerd heeft in het maken van betonbekistingen. Deze worden gebruikt om een betonconstructie te kunnen maken van bijvoorbeeld een brug. Je werkt voornamelijk met bekistingen van hout en staal.

Meeloopdag of project bezoeken
Civilion in ‘s-Hertogenbosch is de uitvoeringslocatie van SOMA College voor de betonopleidingen en organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Je kunt meestal na een meeloopdag snel instromen in de opleiding.

Per maand zijn er twee meeloopdagen waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek.  Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betontimmerman doet? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven. Check snel de site van civilion.

Welke skills ga je ontwikkelen?

Techniek

Techniek

Vakmanschap

Vakmanschap

Praktisch

Praktisch

Samenwerken

Samenwerken

Leerwerkplek bij jou in de buurt

We zorgen voor een leerwerkplek in jouw woonomgeving. Je krijgt bij de betonopleidingen een contract en gelijk een goed salaris!

Wat biedt Civilion nog meer

  • Leren en werken
  • Salaris volgens bouw cao
  • Praktijkdocenten
  • Coaching op je werkplek en op school
  • Reiskostenvergoeding
  • Kleding en gereedschap
  • VCA diploma
  • Blended learning

.

Hoe ziet je opleidingstraject er uit

Betontimmerman mbo2

Je wordt toegelaten met vmbo-diploma, tenminste niveau basisberoepsgericht of een entreeopleiding. Ook als je geen afgeronde vooropleiding hebt, maar wel interesse, dan kan je toch solliciteren. Met behulp van een test wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag bij één van de aangesloten aannemingsbedrijven. Je gaat werken en leren tegelijk. Je hebt een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt. Na elke vijf weken weken, volg je vier dagen van theorie- en praktijklessen in ‘s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie over de intakeprocedure kijk je hier.

Betontimmerman mbo3

Om deze opleiding te volgen heb je het diploma Betontimmerman, of  een vmbo-diploma, tenminste niveau kaderberoepsgericht. Als je geen afgeronde vooropleiding hebt, maar wel interesse, dan kan je toch solliciteren. Met behulp van een test wordt gekeken wat
de mogelijkheden zijn.

Afhankelijk van je kennis en ervaring duurt deze opleiding 1 tot 2 jaar. Tijdens de opleiding werk je bij een aannemingsbedrijf, waar een persoonlijke leermeester jou de juiste competenties bijbrengt. Daarnaast volg je eens in de vier weken één week theorie- en praktijklessen in ‘s-Hertogenbosch. Je werkt en leert tegelijk.

Voor meer informatie over de intakeprocedure kijk je hier.

Vragen over de opleiding Betontimmerman?

Hieronder vind je veel gestelde vragen over deze opleiding.

1. Wanneer wordt je toegelaten tot de opleiding?
Als je geen passende afgeronde vooropleiding hebt, maar wel interesse, dan kan je toch solliciteren! Met behulp van een test wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. Neem dus altijd contact op als je aan de slag wilt!
2. Hoe kan ik een stageplek vinden?
Voor de leerwerkplekken heb je direct contact met Civilion, zij hebben alle informatie en contacten!
3. Waar ga ik werken?
Vanaf de eerste dag ga je aan het werk bij 1 van de leerbedrijven. Kijk op de site welke dat bijvoorbeeld zijn https://www.civilion.nl/civielebedrijven/
4. Heeft Civilion ook een campus om door de week te overnachten?
Voor studenten die van ver komen is er in 's-Hertogenbosch de mogelijkheid tot overnachten wanneer je aaneengesloten dagen les hebt. Samen met je medecursisten overnacht je dan in een hotel.
5. Hoe kan ik kennismaken met de betonopleidingen?
De opleidingslocatie in ‘s-Hertogenbosch organiseert normaal gesproken het gehele jaar door activiteiten om jou kennis te laten maken met de wereld van civiele techniek. Stuur een mail aan mbo@civilion.nl