Infra opleidingen: Betontimmerman

Werken aan staaltjes vakmanschap

blokjes_donker

Altijd al onder de indruk van grote betonnen elementen zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen? Deze civiele kunstwerken zijn staaltjes vakmanschap. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen. Ook jij kunt één van deze vaklieden worden! In samenwerking met Civilion biedt het SOMA College vier opleidingen aan.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je voldoen aan de vooropleidingseisen.

Wie niet voldoet aan de vooropleidingseisen, maar wel interesse heeft, kan toch solliciteren. Met behulp van een test wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn. Instromen is op elk gewenst moment mogelijk.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Betontimmerman (BBL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 2. Je kunt daarna doorgroeien tot allround Betontimmerman (BBL) op mbo-diploma niveau 3. Daarna kan je nog kiezen voor een vervolgopleiding tot Uitvoerder gespecialiseerde aannemerij (BBL – mbo-niveau 4).

Meeloopdag of project bezoeken?
Civilion organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Per maand zijn er twee meeloopdagen waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek.  Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betontimmerman doet? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven. Neem hiervoor contact op via www.civilion.nl.

Betontimmerman■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 2

blokjes_donker
Civiele betonwerken zijn grote betonnen elementen zoals bruggen, viaducten, tunnels, windmolenparken en sluizen. Dat deze civiele kunstwerken staaltjes vakmanschap zijn, weet bijna niemand. Achter ieder project staan vaklieden, die deze spraakmakende kunstwerken bouwen. Jij kunt die vakman worden!

lees meer

Bij de erkende mbo-opleiding van Civilion ga je werken en leren tegelijk. Civilion zorgt voor een werkplek bij één van de bouwbedrijven in jouw woonomgeving. Daar krijg je een persoonlijke leermeester toegewezen die jou in de praktijk begeleidt. Na elke vijf weken werken, volg je vier dagen theorie- en praktijklessen op het opleidingsinstituut van Civilion in Mierlo.

Vanaf dag één ga je aan de slag bij één van de aangesloten aannemingsbedrijven.

Meeloopdag of project bezoeken?
Civilion organiseert het gehele jaar door activiteiten om jou de wereld van civiele techniek te laten zien. Per maand zijn er twee meeloopdagen in Mierlo waarbij je aan de slag gaat met een praktijkwerkstuk, test en sollicitatiegesprek. Je overnacht op het opleidingsterrein net zoals tijdens de opleiding. Wil jij liever een beter beeld krijgen van wat een betontimmerman doet? Dan gaan we met jou een project bezoeken bij één van onze bedrijven.

Meer informatie of uitgebreidere informatie: https://www.civilion.nl/opleidingen-in-de-bouw/mbo-niveau-2/

 

Allround Betontimmerman ■ BBL ■ 2 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Je hebt een diploma Betontimmeren op zak en een weergaloze motivatie om je talenten in de Civiele Betonbouw door te ontwikkelen. In de opleiding tot Voortgezet Timmerman op mbo niveau 3 wordt je vakkennis uitgebreid en ontwikkel je vaardigheden op het gebied van leidinggevensamenwerken en communiceren.

lees meer

In de opleiding die 15 maanden duurt werk je bij een aannemingsbedrijf, waar een persoonlijke leermeester jou de juiste competenties bijbrengt. Daarnaast volg je eens in de vier weken één week theorie- en praktijklessen bij ons, in Mierlo. Je werkt en leert tegelijk. Je functie gaat zich verdiepen en je salaris zal groeien.

Meer en uitgebreidere informatie: https://www.civilion.nl/opleidingen-in-de-bouw/mbo-niveau-3/

Uitvoerder gespecialiseerde aannemerij ■ BBL ■ 4 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
In deze niveau 4 opleiding leer je vanaf de basis het vakmanschap in de Civiele Betonbouw; bekistingstechnieken voor bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Met jouw grote ambitie om verder te groeien ben jij de toekomstige voorman met probleemoplossend vermogen…

lees meer

…goede communicatieve vaardigheden, technisch inzicht en organisatorisch vermogen.

In deze opleiding kun je starten zonder ervaring in de branche, zolang het jou aan motivatie en doorzettingsvermogen maar niet ontbreekt!

Praktijk en theorie
In het eerste en tweede schooljaar zijn er zeven scholingsweken waarin de theorievakken aangevuld zijn met het praktijkvak bekistingstechnieken. In het derde en vierde schooljaar ga je zeven weken naar school waarin het programma bestaat uit theorievakken waarbij gastdocenten uit het bedrijfsleven worden ingezet.

Meer en uitgebreidere informatie: https://www.civilion.nl/opleidingen-in-de-bouw/mbo-niveau-4/

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo