Infra opleidingen: Machinist

De sterkste machines onder controle

blokjes_donker
Als machinist heb je de grootste, sterkste en zwaarste machines in grond-, weg- en waterbouw (GWW) onder controle. Dat kan niet iedereen. Je moet dus goed weten waar je mee bezig bent en je machine volledig kennen en beheersen om de klus te op tijd te klaren. Maar je moet ook veilig kunnen werken op een terrein waar van alles gebeurt.

Je krijgt als machinist te maken met collega’s, uitvoerders, opdrachtgevers, omwonenden, voorbijgangers, politie en uiteraard ook verkeersdeelnemers. Teamwork en goed overleg zijn daarom belangrijk. Dit maakt je beroep extra afwisselend. Spreekt dit je aan? Kijk dan eens verder bij de opleidingen tot machinist.

Op het SOMA College leren we je alle kneepjes van het vak. Met praktijklessen op het grote buitenterrein, op simulatoren binnen, afgewisseld met theorielessen en werken in de praktijk. Je wordt opgeleid door docenten en instructeurs die zelf al jaren in de infra werken of hebben gewerkt. Bij de opleiding tot Machinist grondverzet kun je kiezen uit een BOL opleiding of een BBL opleiding.

Toelatingseisen
Zowel de BOL als BBL opleiding tot Machinist grondverzet vereist minimaal een diploma vmbo-kaderberoepsgericht. BOL is de dagopleiding waarbij je fulltime naar school gaat en een aantal periodes stage loopt. Bij de BBL ligt het accent op leren en werken in de praktijk bij een erkend leerbedrijf.

Heb je een vmbo-basisberoepsgericht diploma en wil je toch machinist worden? Dat kan! Kandidaten met een basisberoepsgerichte vmbo-opleiding die toch machinist willen worden, kunnen dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Zij starten in een aangepaste BBL-opleiding vakman GWW niveau 2. Als deze opleiding is afgerond, dan kunnen deze deelnemers de BBL-opleiding machinist grondverzet in een verkort traject doorlopen.

Diploma en doorgroei
Zowel de BOL als ook de BBL leiden op tot het mbo-diploma niveau 3 voor machinist grondverzet. Na de machinistenopleiding is het mogelijk om via een verkort traject de opleiding Kaderfunctionaris te volgen.

Machinist Grondverzet ■ BOL ■ 3 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Wil je graag machinist worden op een groot mobiel werktuig? Maar wil je nog niet gelijk op één specifieke machine aan de slag? Kies dan voor de allround basisopleiding Machinist Grondverzet. Dat geeft je alle ruimte en mogelijkheden en houdt het lekker afwisselend.

Omdat dit een BOL-opleiding is, ga je fulltime naar school. Je krijgt best wat theorie, maar je oefent ook veel. Eerst op de nieuwste computersimulatoren, later ook op echte machines. Na 3 jaar ben je allround machinist en kun je op veel verschillende plekken aan de slag.

Machinist Grondverzet ■ BBL ■ 2/3 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Weet jij al dat je later op de wiellaadschop of juist de hydraulische graafmachine wil werken en ga je het liefst gelijk in de praktijk aan de slag? Kies dan voor de BBL opleiding Machinist Grondverzet. Hierbij kies je bij de start van de opleiding al één specifieke machine en in deze opleiding staat de praktijk centraal. .

Als machinist op een grondverzetmachine maak je bijvoorbeeld taluds voor bruggen of je graaft de bouwgrond af van een nieuwe woonwijk. Maar daarnaast leer je ook hoe je als goede machinist veilig en in teamverband kunt werken. Dat leer je vooral in de praktijk bij je (erkende) leerbedrijf. Je werkt tijdens de opleiding dan ook bij een aannemer, grondverzetbedrijf of ander infrabedrijf.

Voor extra kennis, training en toetsen kom je vier keer per jaar, twee weken naar school. Zo leer je de machines door en door kennen en leer je veilig in een bouwteam te werken.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen
– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo