Infra opleidingen: Monteur

Infraprojecten in beweging houden?

blokjes_donker

In de infra wordt gewerkt met peperdure en hightech machines. Het is belangrijk dat ze altijd blijven draaien, zodat het project op tijd klaar is. Om mobiele werktuigen in topvorm te houden, is specifiek vakmanschap nodig. Niet iedereen mag zomaar aan zo’n machine sleutelen. Je moet ze van binnen en buiten kennen. Kwaliteitswerk leveren. Problemen snel kunnen oplossen en geen ‘9 tot 5’ mentaliteit hebben.

Spreekt jou dit aan? Vind je sleutelen en techniek leuk? Wil je weten hoe deze prachtige machines werken en hoe je ze in goede conditie houdt? Dan is het vak van monteur mobiele werktuigen vast iets voor jou. Op het SOMA College leer je alle kneepjes van het vak. Werken in de praktijk wissel je af met school, waar je zowel theorie als praktijklessen krijgt. Zo krijg je elektronica en hydrauliek en leer je alles over motoren en gereedschappen. Voor een goede basis krijg je daarnaast vakken als wiskunde, natuurkunde en Nederlands, Engels en Duits. Ook leer je praktische dingen zoals draaien, frezen en lassen. Wat je in de theorie leert, kun je tijdens de praktijklessen oefenen in onze werkplaats met state-of-the-art machines van de bekendste merken. Terug op het werk kun je het geleerde direct in praktijk brengen.

Na de opleiding tot monteur kun je daarna verder leren en je specialiseren tot technicus mobiele werktuigen. Hierbij leer je hoe je ingewikkelde storingen kunt oplossen en hoe je een werkplaats moet runnen. Je wordt opgeleid door docenten die zelf al jaren in de infra werken of hebben gewerkt.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot Allround monteur mobiele werktuigen of Technicus mobiele werktuigen, heb je voldoende vooropleiding nodig.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot allround monteur mobiele werktuigen (BBL of BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 3. Je kunt daarna verder specialiseren tot technicus mobiele werktuigen (BBL) waarmee je een mbo-diploma niveau 4 behaald. Na het behalen van de technicus opleiding kun je doorstromen naar een HBO opleiding.

Allround Monteur Mobiele Werktuigen ■ BBL of BOL ■ 3 jaar ■ mbo 3

blokjes_donker
Ben je handig, houd je van sleutelen aan motoren, elektronica en hydrauliek? En ben je gek op grote mobiele werktuigen, zoals grondverzetmachines, asfaltmachines en hijskranen? Wil je leren hoe je ze in de running kunt houden? Volg dan deze driejarige opleiding.

lees meer

Je kunt daarbij kiezen uit een BOL-opleiding of een BBL-opleiding. Bij de BOL-opleiding ga je fulltime naar school. Je krijgt best wat theorie, maar je oefent ook veel in de praktijk. Daarnaast ga je ook een aantal periodes stage lopen om praktijkervaring op te doen. Ben jij graag aan het werk en leer je beter in de praktijk? Kies dan voor de BBL-opleiding! Hierbij ga je bij de start van de opleiding al gelijk aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Voor extra kennis, training en toetsen kom je vier keer per jaar, twee weken naar school. Na 3 jaar ben je Allround monteur mobiele werktuigen en kun je op veel verschillende plekken aan de slag.

Let op: de BBL opleiding tot Allround monteur mobiele werktuigen wordt alleen opgestart bij voldoende aanmeldingen.

Technicus Mobiele Werktuigen ■ BBL kopopleiding ■ 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Ben je monteur en vind je het een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van meer complexe storingen? Juist bij grote mobiele werktuigen? Wil je een werkplaats leren runnen en andere technici aansturen? Dan kun je je specialiseren als technicus mobiele werktuigen.

lees meer

Je krijgt in deze eenjarige opleiding pittige theorielessen, maar leert ook veel in de praktijk bij je leerbedrijf in de infra. Schoolweken op het SOMA College worden afgewisseld met praktijkweken bij je leerbedrijf.

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo