Infra opleidingen: Landmeetkunde

Kun jij je meten met de beste?

blokjes_donker

Zoek je een leuke, afwisselende baan binnen de infra met uiteenlopende projecten en een grote verantwoordelijkheid? Ben je zelfsturend, wil je werken met de nieuwste technieken en sta je graag aan de basis van vele bijzondere bouw- en infraprojecten? Ben je daarnaast technisch en handig met computers? Schrijf je dan in voor de opleiding middenkaderfunctionaris landmeetkunde!

Op het SOMA College leren we je alle fijne kneepjes van het vak. Je leert metingen te doen met bijvoorbeeld een total-station en gps. Je leert DTM metingen uitvoeren en werken met GIS. Je gaat aan de slag met robotica, drones en 3D scanners en ook volg je vakken over het inwinnen, uitzetten, verwerken en presenteren van geo-informatie. Je krijgt daarbij geo-ICT en andere landmeetkundige vakken. Ook krijg je ondersteunende vakken als wiskunde, Engels, autocad tekenen, projectmanagement en algemene infra theorie. Kortom, je wordt opgeleid voor een toekomstbestendig en uitdagend beroep.

Er is een grote vraag naar landmeetkundigen en als vakspecialist heb je een grote kans op een baan. Zo kun je vaak direct aan de slag bij het Kadaster, bouw- en infrabedrijven, ingenieursbureaus, architectenbureaus, de overheid, de gemeente of bij Rijkswaterstaat. Maar ook internationaal is er een grote vraag.

De opleiding tot Landmeetkundige duurt vier jaar. Het is echter, in uitzonderlijke gevallen, mogelijk om op basis van relevante werkervaring en/of vooropleiding vrijstelling te krijgen op onderwijstijd, waardoor je de opleiding versneld kunt doorlopen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Geef dit dan aan tijdens het intake gesprek en dan zal er samen gekeken worden naar de mogelijkheden. 

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot Landmeetkundige heb je voldoende vooropleiding nodig. 

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Je kunt hiermee goed doorstromen naar het hbo.

Landmeetkundige ■ BBL ■ 4 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker

Ben jij zelfstandig, verantwoordelijk, secuur en kun je goed samenwerken? Wil jij aan de slag aan grote en complexe bouw- en infra projecten? Dan is deze opleiding iets voor jou! Als vakspecialist is het jouw taak alles nauwkeurig te meten en berekenen. Een kleine afwijking tijdens de bouw kan enorme gevolgen hebben voor het bouwwerk, de planning, de kosten en de veiligheid van het project. Je zorgt dat infra projecten vooraf goed zijn ingemeten en uitgezet, precisiewerk dus.

lees meer

Je gaat zowel binnen als ook buiten aan de slag, want de metingen die je buiten gedaan hebt, zal je daarna binnen ook uittekenen en verwerken. Hierbij werk je met verschillende partijen en vakmensen samen, maar heb je ook rekening te houden met omwonenden. Hoe je dit moet aanpakken leer je allemaal in deze vierjarige opleiding. Hierbij leer je veel in de praktijk bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast kom je gemiddeld één dag in de week naar school voor theorie- en praktijklessen. Tijdens deze lessen ga je onder begeleiding van ervaren vakdocenten je kennis en ervaring verder uitbreiden.

Let op: De opleiding zal alleen starten bij voldoende aanmeldingen.

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo