Infra opleidingen: Landmeetkunde

Het heft in handen op een bouw/infra project.

blokjes_donker

Zoek je een leuke, afwisselende baan binnen de bouwsector met uiteenlopende projecten en een grote verantwoordelijkheid? Ben je zelfsturend, wil je werken met de nieuwste technieken en sta je graag aan de basis van vele bijzondere bouwprojecten? Heb jij daarnaast oog voor detail, en ben je technisch en handig met computers? Schrijf je dan in voor de opleiding tot landmeetkundige!

Als vakspecialist ga je aan de slag met grote en complexe bouw- en infra projecten. Alles wordt nauwkeurig vooraf gemeten en berekend. Een kleine afwijking tijdens de bouw kan enorme gevolgen hebben voor het bouwwerk, de planning, de kosten en de veiligheid van het project. Landmeetkundigen zorgen dat infra projecten vooraf goed zijn ingemeten en uitgezet. Ze meten continu of de bouw en aanleg precies volgens tekening verloopt. Precisiewerk dus.

Op het SOMA College leren we je deze metingen te doen met bijvoorbeeld een laserscanner en gps. Ook volg je vakken over het inwinnen, uitzetten, verwerken en presenteren van geo-informatie. Je krijgt daarbij geo-ICT en andere landmeetkundige vakken. Ook krijg je ondersteunende vakken als wiskunde, Engels, computertekenen, projectmanagement en algemene infra theorie. Kortom, je leert alle fijne kneepjes van het vak.

Er is een grote vraag naar landmeetkundigen en als vakspecialist heb je een grote kans op een baan. Zo kun je vaak direct aan de slag bij het Kadaster, bij bouw- en infrabedrijven, bij ingenieursbureaus, architectenbureaus, gemeenten of bij Rijkswaterstaat etc. Maar ook internationaal is er een grote vraag.

Toelatingseisen
De opleiding tot landmeetkundige is een kopopleiding. Hier kun je alleen aan deelnemen als je al een mbo niveau drie opleiding binnen de infra hebt afgerond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Allround vakman GWW of de machinistenopleiding.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Je kunt hiermee goed doorstromen naar het hbo.

Landmeetkundige ■ BOL 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Je kunt alleen landmeter worden als je al veel weet van infra. Daarom kun je deze opleiding alleen volgen als je al een infra-opleiding achter de rug hebt. Ook moet je een assessment doen en voor de start van de opleiding een stage bedrijf (erkend leerbedrijf) zoeken.
Tijdens de opleiding wisselen de blokken met lessen op school en de blokken met stage in de praktijk elkaar af. Je sluit het jaar af met een portfolio en een opdracht waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Landmeetkundige ■ BBL 2 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Je kunt alleen landmeter worden als je al veel weet van infra. Daarom kun je deze opleiding alleen volgen als je al een infra-opleiding achter de rug hebt. Ook moet je een assessment doen en voor de start van de opleiding een stage bedrijf (erkend leerbedrijf) zoeken.

Tijdens de opleiding ben je het grootste deel werkzaam bij een erkend leerbedrijf. Je komt alleen de vrijdag middag/avond naar het SOMA College.
Heb je interesse in de BBL Landmeetkundige opleiding? Neem dan contact op met het SOMA College (0341 – 499 100) en vraag dan naar de opleidingsmanager van landmeten, mevrouw Schaap.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen
– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo