Infra opleidingen: Landmeetkunde

Kun jij je meten met de beste?

blokjes_donker

Zoek je een leuke, afwisselende baan binnen de bouwsector met uiteenlopende projecten en een grote verantwoordelijkheid? Ben je zelfsturend, wil je werken met de nieuwste technieken en sta je graag aan de basis van vele bijzondere bouw- en infraprojecten? Heb jij daarnaast oog voor detail, en ben je technisch en handig met computers? Schrijf je dan in voor de opleiding tot landmeetkundige!

Op het SOMA College leren we je alle fijne kneepjes van het vak. Je leert metingen te doen met bijvoorbeeld een total-station en gps. Ook volg je vakken over het inwinnen, uitzetten, verwerken en presenteren van geo-informatie. Je krijgt daarbij geo-ICT en andere landmeetkundige vakken. Ook krijg je ondersteunende vakken als wiskunde, Engels, computertekenen, projectmanagement en algemene infra theorie. Kortom, je leert alle fijne kneepjes van het vak. Daarnaast worden er gastcolleges georganiseerd waarbij het bedrijfsleven de nieuwste technieken zoals laser-scannen of dronemapping laat zien.

Er is een grote vraag naar landmeetkundigen en als vakspecialist heb je een grote kans op een baan. Zo kun je vaak direct aan de slag bij het Kadaster, bij bouw- en infrabedrijven, bij ingenieursbureaus, architectenbureaus, gemeenten of bij Rijkswaterstaat etc. Maar ook internationaal is er een grote vraag.

De opleiding tot Landmeetkundige wordt in drie varianten aangeboden. Als volledige opleiding (BOL) en als kopopleiding (BOL en BBL). De kopopleiding is voor studenten die al een mbo niveau 3 diploma hebben behaald en willen doorstromen naar een mbo niveau 4 opleiding.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot Landmeetkundige heb je voldoende vooropleiding nodig. 

Diploma en doorgroei
De opleiding tot Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Je kunt hiermee goed doorstromen naar het hbo.

Landmeetkundige ■ BOL ■ 3 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Wil jij aan de slag met grote en complexe bouw- en infra projecten? Kom je van het voortgezet onderwijs en/of heb je nog geen enkele ervaring binnen deze branche? Dan is de volledige opleiding tot Landmeetkundige iets voor jou! Als vakspecialist is het jouw taak alles nauwkeurig te meten en berekenen. Een kleine afwijking tijdens de bouw kan enorme gevolgen hebben voor het bouwwerk, de planning, de kosten en de veiligheid van het project. je zorgt dat infra projecten vooraf goed zijn ingemeten en uitgezet.

lees meer

Landmeetkundigen meten continu of de bouw en aanleg precies volgens tekening verloopt. Precisiewerk dus.

Dit leer je allemaal in deze driejarige opleiding. Je start de eerste twee jaar in een combinatieklas, samen met studenten van de opleiding tot Uitvoerder bouw / infra. Hierin volg je samen een algemene basisopleiding. Daarna maak je een keuze voor uitvoerder of landmeter en specialiseer je je verder op het door jou gekozen vakgebied

Landmeetkundige ■ BOL kopopleiding ■ 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Naast de volledige opleiding tot Landmeetkundige, bieden wij deze opleiding ook als kopopleiding aan. Dit is een versneld eenjarig traject voor mensen die al veel weten van de infra, en hier ook al ervaring in hebben opgedaan. Je kunt deze opleiding alleen volgen als je al een mbo niveau 3 opleiding richting de infra hebt gedaan. Daarnaast zal er door middel van verplichte intake activiteiten gekeken worden of je genoeg kennis en ervaring in huis hebt om deel te kunnen nemen aan deze kopopleiding.

lees meer

Tijdens de opleiding wisselen de blokken met lessen op school en de blokken met stage in de praktijk elkaar af. Je sluit het jaar af met een portfolio en een opdracht waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Let op: De opleiding zal alleen starten bij voldoende aanmeldingen.

Landmeetkundige ■ BBL kopopleiding ■ 2 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Naast de volledige opleiding tot Landmeetkundige, bieden wij deze opleiding ook als kopopleiding aan. Dit is een versneld tweejarig traject voor mensen die al veel weten van de infra, en hier ook al ervaring in hebben opgedaan. Je kunt deze opleiding alleen volgen als je al een mbo niveau 3 opleiding richting de infra hebt gedaan. Daarnaast zal er door middel van een verplichte intake activiteiten gekeken worden of je genoeg kennis en ervaring in huis hebt om deel te kunnen nemen aan deze kopopleiding.

lees meer

Tijdens de opleiding ben je het grootste deel werkzaam bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast kom je de donderdagmiddag/avond naar het SOMA College waar je onder begeleiding van ervaren vakdocenten je kennis en ervaring verder uitbreidt.

Let op: De opleiding zal alleen starten bij voldoende aanmeldingen.

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo