Infra opleidingen: Uitvoerder bouw/infra

Het heft in handen op een bouw / infra project

blokjes_donker

Wil je graag leidinggeven aan projecten in de grond-, weg- en waterbouw? Bepalen hoe er gewerkt wordt? Teams aansturen en zorgen dat ze veilig, goed en op tijd de klus klaren? Een hele verantwoordelijkheid. Bovendien moet je als dat nodig is ook gewoon de mouwen opstropen en volop meewerken. Dat vraagt om heel wat bagage.

Als uitvoerder bouw / infra is het jouw voornaamste taak om dagelijks leiding te geven aan de medewerkers van projecten in de grond-, water- en wegenbouw. Hiervoor maak je planningen en houd je de projectadministratie bij. Je voert overleg, stelt werkmethoden vast, geeft toolboxmeetings en controleert de werkzaamheden. Op het SOMA College leer je hiervoor alle kneepjes van het vak. Je krijgt daarbij vakken als wiskunde en mechanica, riolering, bestekken, begroten, wegenbouw en landmeetkunde. Ook veiligheid (VCA-VOL Leidinggevende) is een verplicht onderdeel van de opleiding. Het is daarnaast belangrijk dat je goed leert leidinggeven, motiveren, communiceren en samenwerken.

De opleiding tot Uitvoerder Bouw/Infra wordt in twee varianten aangeboden. Als volledige opleiding en als kopopleiding. De kopopleiding is voor studenten die al een Mbo niveau 3 diploma hebben behaald en willen doorstromen naar een mbo niveau 4 opleiding.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot Uitvoerder bouw/infra heb je voldoende vooropleiding nodig. 

Diploma en doorgroei
De opleiding tot uitvoerder bouw / infra (BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Hiermee kun je goed doorstromen naar het HBO.

Uitvoerder bouw/infra ■ BBL ■ 3 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Durf jij de uitdaging aan en wil je uitvoerder worden in de bouw / infra? Wil je leren hoe je mensen kunt motiveren en goed kunt laten samenwerken, en wil je daarbij aan de slag met allerlei projecten in de grond- water- en wegenbouw? Dan is deze opleiding wat voor jou!

lees meer

Je leert alle kneepjes van het vak in deze driejarige opleiding. Je start het eerste jaar in een combinatieklas, samen met studenten van de opleiding tot Landmeetkundige. Hierbij volg je samen een algemene basisopleiding, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Daarna maak je een keuze voor uitvoerder of landmeter en specialiseer je je verder op het door jou gekozen vakgebied.

Uitvoerder bouw/infra ■ BOL kopopleiding ■ 1 jaar ■ mbo 4

blokjes_donker
Heb je al een mbo niveau 3 infra opleiding richting bijvoorbeeld Machinist Grondverzet of Allround Vakman GWW afgerond? Heb je ervaring en weet je al veel van bouw en infra? Vind je het mooi werk en wil je meer verantwoordelijkheid?

lees meer

Dan is deze kopopleiding echt iets voor jou! Je kunt deze opleiding alleen volgen als je al een mbo niveau 3 opleiding richting de bouw/infra hebt gedaan. Daarnaast zal er door middel van verplichte intake activiteiten gekeken worden of je genoeg kennis en ervaring in huis hebt om deel te kunnen nemen aan deze kopopleiding.

Tijdens de opleiding wordt een theoretische basis gelegd. Daarnaast ga je aan de slag met projecten en heb je een BPV-periode waarin je ervaring opdoet en jezelf kunt bewijzen.

Bekijk de 10 redenen

Om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen

– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo