Als uitvoerder bouw en infra ben je betrokken bij uitvoeren van de bouw en het onderhoud van mooie infrawerken, zoals (vaar)wegen, bruggen en tunnels. Je bent bij elke stap in het bouwproces betrokken en hebt met veel verschillende mensen en onderdelen van het project te maken.

Meer info


Meer info over de open dag

Lees meer

Check de opleidingsvideo uitvoerder!

Is de opleiding Middenkader Uitvoerder bouw/infra iets voor jou?

Om voor het SOMA College te kiezen.

1 Het is dé infra vakopleiding van Nederland

2 Je diploma is veel waard bij werkgevers

3 Hoge doorstroom- en slagingspercentages

4 Je leert zoveel mogelijk in de praktijk

5 Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein: op de campus kan je door de week overnachten

6 Moderne schoolfaciliteiten en machines

7 Veel stage- en leerwerkplaatsen

8 Veel structuur en intensieve begeleiding

9 Samen leren met gemotiveerde mede-studenten

10 Veel aandacht door kleinschaligheid van de school

“Ik heb eerst de machinistenopleiding gedaan en ben zo enthousiast over de infra dat ik graag meer wilde!”

Max volgt de opleiding

Uitvoerder bouw/infra

Hoe ziet het werk er uit

Een uitvoerder geeft leiding aan projecten in de grond-, weg- en waterbouw en bepaalt hoe er gewerkt wordt. Als uitvoerder stuur je teams aan en zorg je dat het werk veilig, goed en op tijd afgerond wordt. Dat is een hele verantwoordelijkheid en erg mooi om te doen. Bovendien moet je als dat nodig is als uitvoerder ook gewoon de mouwen opstropen en volop meewerken.

Om dit te kunnen doen leer je op het SOMA College alle kneepjes van het vak. Je leert planningen te maken en hoe je de projectadministratie bijhoudt. Als uitvoerder ben je veel in overleg, je stelt werkmethoden vast, geeft toolboxmeetings en controleert de werkzaamheden. Alles wat je nodig hebt komt tijdens je opleiding aan bod.

Welke skills ga je ontwikkelen?

Techniek

Techniek

Vakmanschap

Vakmanschap

Praktisch

Praktisch

Samenwerken

Samenwerken

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je de juiste dingen om het voortouw te gaan nemen op een project, je krijgt dus vakken als communicatie en leidinggeven. Je leert over het motiveren van teams en goed samenwerken.

Ook zijn er de verschillende theorie- en praktijkvakken. Denk aan: riolering, wegenbouw, 3D tekenen, landmeetkunde, mechanica, bestekken, plannen en begroten en wiskunde. Op school wordt tijdens de (praktijk)lessen een theoretische en praktische basis gelegd.

Daarnaast ga je aan de slag met projecten. Tijdens de BPV doe  je veel ervaring op en kun je jezelf verder ontwikkelen.

Praktijk op school

Een opleiding volgen aan het SOMA College betekent dus echt leren in de praktijk. Omdat er op school veel verschillende praktijk mogelijkheden zijn, kun je wat je leert meteen praktisch toepassen.

Informatie over deze opleiding

Vooropleidingseisen

Je wordt tot de opleiding Middenkader Uitvoerder bouw/infra BOL of BBL toegelaten als je al een mbo diploma niveau 3 hebt gehaald. Bijvoorbeeld Machinist, Allround vakman GWW of Straatmaker. Let op: deze opleiding moet je hebben behaald op het SOMA College.

Uitvoerder BBL – nieuw bij het SOMA College

Als je kiest voor de 2 jarige Uitvoerder BBL opleiding dan kom je 1 dag in de week naar school. De rest van de week werk je bij je erkend leerbedrijf. Je hebt daar je eigen leermeester die jou in het dagelijks werk begeleid. Op school krijg je 1 dag per week theorie maar ook praktijklessen. Stages en leerwerkplekken bij jou in de buurt vind je op www.stagemarkt.nl.

Opnieuw naar school?

Om eerst te overleggen over je nieuwe uitdaging, stuur dan een bericht met je telefoonnummer naar info@soma-college.nl. Je wordt dan teruggebeld door de coördinator van de Uitvoerdersopleiding. Of  geef je op voor een informatieve webinar.

Doorstromen?

Als je twijfelt of je de juiste vooropleiding hebt, neem dan contact op met SOMA College via de decaan of je Studieloopbaanbegeleider. Zij kunnen je helpen om te bekijken wat in jouw geval en jouw ervaring van toepassing zou zijn.

Verder studeren

De opleiding tot Uitvoerder bouw/infra leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Hiermee kun je goed doorstromen naar het HBO.

Vragen over de opleiding Middenkader Uitvoerder bouw/infra?

Hieronder vind je veel gestelde vragen over deze opleiding Uitvoerder.

1. Wat is het verschil tussen de Uitvoerder BOL en BBL?
De BBL opleiding is een 2jarige opleiding waarbij je het vak leert in de praktijk en 1 dag in de week naar school komt. De BOL opleiding is een 1jarige kopopleiding voor als je al een opleiding binnen de infra hebt afgerond en wilt doorstromen naar een mbo niveau 4 opleiding.
2. Hoe kan ik een stageplaats vinden?
Via www.stagemarkt.nl vind je erkende leerbedrijven bij jou in de regio.
3. Waarin verschilt SOMA College van andere scholen die deze opleiding aanbieden?
Het SOMA College biedt uitsluitend opleidingen in de infra. Het is de vakschool voor de sector. Op school zijn alle praktijk situaties te oefenen en leren. Al het denkbare materiaal en materieel is aanwezig. Kijk bijvoorbeeld naar de foto's op de site, deze zijn allemaal op school genomen.
4. Is het lastig om een baan te vinden als ik mijn diploma heb behaald?
Nee! Vrijwel iedereen die afstudeert bij het SOMA College heeft bij de diplomering direct een baan.

SOMA College in cijfers

Hierom kies jij voor het SOMA College.

13 hectare oefenterrein
1100 studenten
90 medewerkers
40 moderne machines