Infra opleidingen: Uitvoerder bouw/infra

Het heft in handen op een bouw / infra project

blokjes_donker

Wil je graag leidinggeven aan projecten in de grond-, weg- en waterbouw? Bepalen hoe er gewerkt wordt? Teams aansturen en zorgen dat ze veilig, goed en op tijd de klus klaren? Een hele verantwoordelijkheid. Bovendien moet je als dat nodig is ook gewoon de mouwen opstropen en volop meewerken. Dat vraagt om heel wat bagage.

Als uitvoerder bouw / infra is het jouw voornaamste taak om dagelijks leiding te geven aan de medewerkers van projecten in de grond-, water- en wegenbouw. Hiervoor maak je planningen en houd je de projectadministratie bij. Je voert overleg, stelt werkmethoden vast, geeft toolboxmeetings en controleert de werkzaamheden.

Toelatingseisen
De opleiding tot uitvoerder is een kopopleiding. Hier kun je alleen aan deelnemen als je al een mbo niveau drie opleiding binnen de infra hebt afgerond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Allround vakman GWW of de machinistenopleiding. Doordat je al een niveau 3 infra opleiding hebt afgerond, kun je de opleiding tot uitvoerder versneld doorlopen.

Diploma en doorgroei
De opleiding tot uitvoerder bouw / infra (BOL) leidt op voor het mbo-diploma niveau 4. Hiermee kun je goed doorstromen naar het HBO. Na afloop beschik je ook over het diploma VCA-VOL.

Uitvoerder bouw/infra ■ BOL ■ mbo 4

blokjes_donker
Heb je ervaring en weet je al veel van bouw en infra? Vind je het mooi werk en wil je meer verantwoordelijkheid? Kun je mensen motiveren en laten samenwerken? Durf jij de uitdaging aan en wil je uitvoerder worden in de bouw / infra? Volg dan de opleiding tot uitvoerder bouw / infra.

Op het SOMA College ontwikkel je de benodigde skills. Als uitvoerder moet je veel weten van bouw en infra. Je krijgt daarom vakken als wiskunde en mechanica, riolering, bestekken en landmeetkunde. Het is daarnaast belangrijk dat je goed kunt leidinggeven, communiceren en samenwerken. Ook dat leer je in de opleiding, zodat je straks onderaannemers kunt aansturen en je mannetje staat tijdens bouwvergaderingen.

Tijdens de opleiding wordt een theoretische basis gelegd. Daarnaast ga je aan de slag met projecten en heb je een BPV-periode waarin je ervaring opdoet en jezelf kunt bewijzen. Ook veiligheid (VOL-VCA) is een verplicht onderdeel van de opleiding.

10 Redenen om voor het SOMA College te kiezen

blokjes_donker

– Het is dé infra vakopleiding van Nederland
– Je diploma is veel waard bij werkgevers
– Veel aandacht door kleinschaligheid
– Hoge doorstroom- en slagingspercentages
– Veel stage- en leerwerkplaatsen
– Moderne schoolfaciliteiten en machines
– Veel structuur en intensieve begeleiding
– Je leert zoveel mogelijk in de praktijk
– Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers
– Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo