Van rioleringen aanleggen, meebouwen aan nieuwe wegen, grondkeringen maken tot bestratingen, bermen, oevers, grondkeringen en waterbouwkundige werken. Als vakman in de grond-, weg- en waterbouw is je werk echt elke dag anders. Je bent lekker buiten aan de slag op de bouwplaats of in het verkeer.

De Opperman bestratingen is ook buiten aan de slag en maakt dingen die jarenlang blijven liggen: wegen, voetpaden, fietspaden en andere bestratingen. Je bereidt het werk voor. Je maakt de werkplek in orde en je zorgt dat kabels en leidingen veilig liggen.

Vakmensen in dit werk zijn keihard nodig en bij SOMA College vind je de opleidingen die jou alle skills leren die je nodig hebt voor deze prachtige beroepen.

Download onze opleidingsbrochure

Download

Om voor het SOMA College te kiezen.

1 Het is dé infra vakopleiding van Nederland

2 Je diploma is veel waard bij werkgevers

3 Veel aandacht door kleinschaligheid

4 Hoge doorstroom- en slagingspercentages

5 Veel stage- en leerwerkplaatsen

6 Moderne schoolfaciliteiten en machines

7 Veel structuur en intensieve begeleiding

8 Je leert zoveel mogelijk in de praktijk

9 Samen leren met gemotiveerde mede-deelnemers

10 Eigen verblijfsfaciliteiten op het terrein

``Ik ben blij dat ik voor deze BBL-opleiding heb gekozen. Ik verdien geld terwijl ik leer en ik vind het ook fijn om praktisch bezig te zijn!``

Sydney volgt de opleiding

Vakman gww en Opperman bestratingen

Welke skills ga je ontwikkelen?

Techniek

Techniek

Vakmanschap

Vakmanschap

Praktisch

Praktisch

Veilig werken

Veilig werken

Werken en leren

Tijdens deze BBL-opleidingen werk je bij je leerbedrijf. Per schooljaar kom je gedurende een aantal weken 2 aaneengesloten dagen naar school. Dat kan zijn op maandag en dinsdag of donderdag en vrijdag. Gemiddeld gaat het om zestien weken per schooljaar.

Vakken op school

Op onze school krijg je net zo veel theorie- als praktijkvakken. Dit om je goed voor te bereiden op jouw toekomstige werkzaamheden. De praktijk is ondersteunend aan de theorievakken, zodat het leren voor jou beter aansluit. Alle vakken staan zoveel als mogelijk in het teken van het beroep.