Door een mooie samenwerking met en sponsoring van New Holland en Timmerman landbouwmechanisatie en grondverzet heeft het monteurs-opleidingsteam op het SOMA College een bijzondere en innovatieve machine in gebruik kunnen nemen.

De T6.140 is speciaal is uitgerust om deelnemers de meest moderne techniek bij te brengen. De reden dat voor een trekker van New Holland is gekozen en niet voor een grondverzetmachine komt puur voort uit de grootte: een GWW machine past niet door de deur van de elektro/hydrauliek lokalen! 

De leverancier van de New Holland is Timmerman uit Hardenberg, zij hebben in samenwerking met Electude een heel bijzondere elektronische leeromgeving in de machine gemonteerd. Docenten kunnen in de webbased leeromgeving de meest uiteenlopende storingen laten optreden, deelnemers kunnen die zelfstandig oplossen. Docenten kunnen exact zien wat de ze hebben gedaan in de techniek om de storing aan te pakken. En dan niet alleen storingen die je kunt uitlezen maar juist ook de storingen waarvoor je verder moet kijken!

Docent M. van den Berg is heel erg enthousiast over de mogelijkheden. “We kunnen het gebruiken van het eerste tot en met het vierde leerjaar. Vierde jaars moeten storingen zoeken en oplossen. Eerste jaars doen meer eenvoudige metingen. We kunnen op deze machine echt alles laten zien en doen, dus van elektrische meting tot de werking van de motor en de communicatie met de CAN-bus.”

Teamleider van de monteursopleidingen C. Versluis is blij met de nieuwe machine: “Het is een mooie samenwerking met het bedrijfsleven. Ik ben Timmerman, New Holland en Electude dankbaar voor hun inspanningen. Het is geweldig dat we de deelnemers op deze manier nog beter voor kunnen bereiden op de allernieuwste technieken in de machines die ze in de praktijk zullen tegenkomen.”