Intake activiteiten

blokjes_donker

Wil je bij ons starten met een opleiding? Dan moet je deelnemen aan (verplichte) intake activiteiten: je maakt een Paspoort SOMA College en neemt deel aan een kennismakingsactiviteit. 

Let op: Voor de Kopopleidingen tot Landmeetkundige, Technicus Mobiele werktuigen of Uitvoerder bouw/infra en voor de opleidingen (Allround) Betontimmerman en Uitvoerder Gespecialiseerde Aannemerij gelden andere intake activiteiten. Kijk onderaan de pagina voor meer informatie.

Het Paspoort SOMA College
Voordat we je uitnodigen voor een kennismakingsdag willen we graag dat jij je vast goed oriënteert op de opleiding en het beroep waar jouw interesse naar uit gaat. Daarom vragen we je om het Paspoort SOMA College in te vullen. Het paspoort kun je hieronder downloaden. Vul dit zo volledig mogelijk in en stuur dit zo snel mogelijk naar intake@soma-college.nl. Of stuur het per post naar Postbus 332, 3840AH Harderwijk. Uiterlijk één week voor jouw kennismakingsdag moet het paspoort bij het SOMA College binnen zijn.
Paspoort SOMA College

De kennismakingsactiviteit
Om echt een goede keuze te maken is het natuurlijk het beste om van te voren al kennis te maken met de school, de opleiding en het werkveld. Om deze reden vragen we je deel te nemen aan een kennismakingsactiviteit. Meer informatie over de kennismakingactiviteit voor het schooljaar 2020/2021 volgt nog. Houdt daarvoor deze pagina in de gaten. Je krijgt hiervoor ter zijne tijd ook een uitnodiging toegestuurd. 

Na deelname aan de kennismakingsactiviteit krijg je van ons een keuzeformulier toegestuurd. Op dit formulier vragen we je aan te geven of je, naar aanleiding van alle informatie die je hebt gekregen vanuit de intake activiteiten, nog steeds in aanmerking wilt komen voor een plek binnen de door jou gekozen opleiding. Zodra we dit formulier van jou terug hebben ontvangen krijg je van ons zo snel mogelijk te horen of wij ook daadwerkelijk een plek voor jou hebben, of dat je in eerste instantie op de wachtlijst bent geplaatst.

Intake activiteiten Kopopleidingen
Heb jij je aangemeld voor de kopopleiding tot Landmeetkundige, Technicus mobiele werktuigen of Uitvoerder Bouw / Infra? Dan vragen we ook jou om deel te nemen aan een aantal verplichte intake activiteiten. Ook wanneer je al op het SOMA College zit.

We willen je allereerst vragen om een motivatieformulier in te vullen. Voor het invullen van het motivatie-formulier neem je contact op met een bedrijf dat volgens jou aansluit bij het beroep wat jij straks gaat uitoefenen. Dit hoeft niet direct het bedrijf te zijn dat straks ook jouw leerbedrijf wordt. Het is daarbij belangrijk dat het bedrijf aangeeft of het jou geschikt vinden om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen. Laat daarom de verklaring ook ondertekenen. Download hieronder het motivatieformulier voor de door jou gekozen opleiding:
Motivatieformulier Landmeetkunde
Motivatieformulier Uitvoerder Bouw / Infra (K4)
Motivatieformulier Technicus Mobiele Werktuigen

Naast het invullen van een motivatieformulier zal je ook worden uitgenodigd voor een studiekeuzeadviesgesprek. Dit gesprek zal worden gevoerd met iemand vanuit de opleiding en iemand vanuit het bedrijfsleven. Op basis van het door jou ingevulde motivatieformulier zal er gekeken worden of de opleiding en het beroep bij je past. Neem het motivatieformulier dus mee naar dit gesprek! 

Intake activiteiten (Allround) Betontimmerman en Uitvoerder Gespecialiseerde Aannemerij
Wanneer jij je hebt aangemeld voor één van deze opleidingen, dan hoef je niet deel te nemen aan de door het SOMA College georganiseerde intake activiteiten. De opleidingen (Allround) Betontimmerman en Uitvoerder GA worden namelijk vanuit Civilion aangeboden. De intake activiteiten worden voor deze opleidingen ook via Civilion georganiseerd. Kijk voor meer informatie op: https://www.civilion.nl/

 

 

 

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo