Studenten uit het tweede jaar van de BOL-machinisten opleiding hebben een interessant bezoek gebracht aan het in aanleg zijnde Crescent Park en de geluidswal langs de A28 bij Harderwijk. Dankzij de aannemers van het project, Hoornstra-Ophof en VIC Landscapes en de gemeente Harderwijk konden de jongens als onderdeel van hun lesprogramma twee aspecten van het werkveld in de praktijk doen en ervaren.

Enerzijds hebben ze in de praktijk kunnen zien hoe waterbeheersing en waterberging wordt gerealiseerd in combinatie met recreatiemogelijkheden. Docent en initiatiefnemer van het bezoek Jan-Eppo Vermeu-len vertelt: “Mooi is ook dat de praktijkopdracht die bij het projectbezoek hoort, aansluit bij de module uit het derde leerjaar over riolering en waterbeheersing.”

Anderzijds was er de mogelijkheid om het gevarieerd aanbod aan gebruikt materieel te bedienen: inclusief elektrische shovels, wieldumper, en klein materieel zoals elektrische wackerstampers en trilplaten.

Na de zomer zullen ook studenten van de opleiding Landmeten het Crescent Park bezoeken en praktijkopdrachten kunnen doen.

Het SOMA College is heel blij met de gastvrijheid van zowel de gemeente als de aannemers Hoornstra-Ophof Infra en VIC Landscapes. Het dankzij hen mogelijk maken van extra praktijkbezoeken is een prachtige aanvulling op de lessen. Opleidingsmanager Maaike Schaap zegt: “Werkbezoeken en excursies geven veel inzicht in hoe de dingen in de dagelijkse praktijk werken. We kijken uit naar verdere samenwerking met de gemeente en de aannemers. Zij werken in de regio aan meer prachtige projecten waar onze studenten veel van kunnen leren.”