Afgelopen zaterdag hebben Camiel en Jordy namens het SOMA College meegedaan aan de scholenwedstrijd van de machinisten kampioenschappen die om de twee jaar worden gehouden in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Er zijn drie categorieën: de ervaren machinisten en de scholenwedstrijd voor deelnemers van infra opleidingen. Er is ook nog een jeugdwedstrijd met speciale opdrachten en op andere machines. De opdrachten voor de ervaren machinisten en de scholenwedstrijd zijn hetzelfde.

Het gaat met name om verschillende behendigheidsoefeningen waarvoor je punten kunt halen. Op het terrein van Korenet BV waren tientallen verschillende kranen en andere werktuigen opgesteld en moesten verschillende oefeningen door de deelnemers worden afgewerkt.

BOL machinist Camiel heeft de wedstrijd van de scholieren gewonnen. Een mooie prestatie uiteraard! Vooral bijzonder is dat hij in het overall klassement, dus samen met de ervaren mannen, als vierde is geëindigd. Echt een knappe prestatie! Jordy is op de vijfde plek geëindigd in het scholieren-klassement. Camiel heeft een dopsleutel set en een waardebon van €100 gewonnen en Jordy een elektrische koelbox.

Het Machinistenkampioenschap Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden vindt al plaats sinds 2008. Het is een niet-commercieel evenement dat door een aantal enthousiaste mensen uit de infra wordt georganiseerd wordt om de groen-, grond en infra sector te promoten onder vooral jongeren, ze te wijzen op de vele toekomstmogelijkheden in de infra. De organisatie bestaat uit vrijwilligers en daarnaast zijn er meer dan 100 bedrijven die het evenement jaarlijks sponsoren.

IMG-20160411-WA0011