Deze week is de nieuwe Avant shovel afgeleverd! Hij aangeschaft samen met SOMA Bedrijfsopleidingen en uiteraard met als doel om in te zetten voor het onderwijs. In de branche wordt veelal gewerkt met kleine shovels: want alles wat je machinaal kunt doen, behoort men machinaal te doen. En dit bespaart ook nog eens tijd, geld en kracht. SOMA studenten worden op school opgeleid zoals in de praktijk de realiteit is. Daardoor zijn ze op het werk meteen van grote toegevoegde waarde. Door modules aan te bieden met de nieuwste aandrijf/motortechnieken verbetert de aansluiting met en op het werkveld.

In het mbo wordt gewerkt met verplichte keuzedelen, deze zijn vaak gericht op algemeen vormende vakken en minder op de praktijk. Voor het ontwikkelen van lesstof is veel tijd nodig en de opleidingen van SOMA College zijn heel specialistisch van aard. Door de komst van de Avant shovel kunnen we wij een aantal keuzedelen veel meer beroepsgericht aanbieden. Op deze manier zijn de keuzedelen voor onze studenten veel interessanter en praktischer te maken. Bijvoorbeeld over de werking en het gebruik van volledig elektrische machines. In het veld is het ook steeds gebruikelijker om elektrisch te draaien en meer co2 neutraal te werken.

Door een mooie schenking vanuit de bestuur van de VAGWW -de Vereniging Aannemers Grond-, Water- en Wegenbouw- hebben we de mini laadschop van Avant met verschillende hulpstukken kunnen kopen.