Aanscherpen coronamaatregelen: mondkapje dragen

3 november 2021

Het kabinet heeft bekend gemaakt de coronamaatregelen aan te scherpen. De anderhalve-meter-maatregel is in het onderwijs (nog) niet terug, het onderwijs op het SOMA College kan dus op de normale manier door gaan.

Mondkapjes
Voor het middelbaar en hoger onderwijs geldt met ingang van 6 november wel de verplichting tot het dragen van een mondkapje in de loopruimtes op school. Als je zit kan het mondkapje worden afgezet.

Basismaatregelen
Onderwijsinstellingen zijn geen doorstroomlocaties en daarom is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Maar door het OMT wordt aangegeven dat het belangrijk is om, naast te vaccineren, te blijven letten op de hygiëne maatregelen zoals heel regelmatig je handen wassen.

En: als je coronaklachten hebt, blijf dan thuis en laat je testen. Ga pas weer de deur uit als je de officiële uitslag van de GGD ontvangen hebt.

Studenten met vragen over de coronamaatregelen of het onderwijs kunnen altijd terecht bij hun Studieloopbaanbegeleider. Aarzel niet om je vragen te stellen.

Open dag 27 november
De open dag is een onderwijsactiviteit. Aankomend studenten en hun ouders zijn daarom welkom op locatie. Het gebruik van een mondkapje is voor iedereen verplicht, alleen als je zit mag het mondkapje af.