New Holland met new stuff voor SOMA College

28 september 2020

SOMA College is 1 van de onderwijsinstellingen die onder de vlag van het TIM project nauw samenwerken om de nieuwste technieken in het onderwijs aan toekomstig monteurs verder te integreren. Zo kunnen echte vakspecialisten worden opgeleid die klaar zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in de mobiele techniek.

Deze samenwerking, ook met het bedrijfsleven, heeft het mogelijk gemaakt dat op het SOMA College in Harderwijk sinds kort bijvoorbeeld een prachtige nieuwe New Holland wiellaadschop staat. Herman Meppelink, projectleider TIM vertelt: “TIM en New Holland maken het daarmee mogelijk voor SOMA College om de studenten uitdagend en toekomstgericht onderwijs te bieden.”

Door de samenwerking met het bedrijfsleven is het mogelijk dat studenten tijdens de lessen kennis maken met moderne altijd leren met de nieuwste technieken, en werken in situaties die ze ook in hun stage en straks op hun werk tegenkomen. Voor het bedrijfsleven is dat een groot pluspunt, de studenten zijn direct goed op de hoogte van innovaties op de machines en de trends die er in de branche zijn.

In samenspraak met technici van New Holland worden speciale opdrachten voor de machine ontwikkeld. Patrick Vuijk Noorland zegt: “Dat is super interessant want we kunnen onze studenten kennis laten maken met de moderne brandstofsystemen en uitlaatgasnabehandeling, ze storingen laten zoeken in de meest moderne machines, maar ook systeem herkenning en druk metingen oefenen.”

Op de foto v.l.n.r.: H. Meppelink, projectleider TIM SOMA College, J. van der Zee, dealer New Holland en P. Vuijk Noorland onderwijsorganisator/docent SOMA College

Bekijk hier onze infra opleidingen.