Dragen van een mondkapje

14 oktober 2020

De persconferentie van het kabinet van dinsdagavond 13 oktober heeft geen gevolgen voor wat betreft het onderwijs zoals we dat nu hebben kunnen verdelen over praktijk- en online lessen.

Alleen wat betreft het dragen van mondkapjes is er wel een verandering in het beleid van SOMA College.

Want met ingang van donderdag 15 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht voor zowel medewerkers als studenten als zij van de ene naar de andere binnenruimte gaan. Dit geldt zowel voor alle schoolgebouwen als ook overal op de campus. Wanneer je in een ruimte zit, uiteraard altijd en overal op anderhalve meter, dan mag je je mondkapje afdoen.

Ook tijdens praktijklessen in de ruimten waarbij het houden van de anderhalve meter lastig is moet je een mondkapje dragen. Bijv. tijdens de uitleg bij een machine.

Iedereen zorgt voor zijn eigen mondkapje, studenten die een kapje vergeten zijn kunnen die tegen een kleine vergoeding kopen bij de balie van het Servicepunt of in het kantoor van de campusbegeleiding.

We gaan ervan uit dat iedereen meewerkt aan deze en de andere maatregelen. Op deze manier blijft het mogelijk voor studenten om deels les op locatie te kunnen krijgen.

Vragen over de maatregelen rond corona die op het SOMA College zijn genomen kunnen via de opleidingsmanagers worden gesteld: T 0341 – 499 100.