Leerzame waterstofdag op Teuge

11 oktober 2021

Leerzame waterstofdag met docenten, studenten en bedrijven.

SOMA College is partner van Tim (Tech in Motion), een landelijke samenwerking en netwerk voor mobiele technologie & innovatie. Op woensdag 30 september jl. werd op vliegveld Teuge een speciale professionaliseringsdag met het thema: ”Toepassing waterstof bij mobiele werktuigen”. Tegelijkertijd de aftrap voor de Waterstofchallenge!

Het team van de Technicus opleidingen heeft deze themadag bezocht en was erg enthousiast. Ook onze collega van SOMA Bedrijfsopleidingen, Sytze Kloosterman, was van de partij. Hij is onze onmisbare schakel i.v.m. de samenhang tussen de (bedrijfs)opleiding, het bedrijfsleven en diverse werkgroepen waar hij lid van is.

Ook op het niveau van opleidingsmanagers en directie was er volop de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Beleidskundige vragen zijn hier met elkaar en met de branche, waaronder Jan Hommes van de BMWT, onder de loep genomen.

Toekomstgericht
Vier aansprekende bedrijven hebben ons als bezoekers laten zien wat de meest actuele stand van zaken is rond waterstoftechniek. De studenten, maar ook de docenten, hebben er veel van opgestoken. SOMA College wil op alle mogelijke manieren de kennis van de nieuwe, duurzame aandrijvingsvormen vergroten. Juist door deze kennis gaan de SOMA College-studenten de komende jaren het verschil maken voor hun (toekomstige) werkgevers.

Waterstof challenge
Onze derdejaars studenten gaan nu meedoen met de Waterstofchallenge van TIM. De bedoeling is om zelf een waterstof aangedreven werktuig te bouwen en de strijd aan te gaan met andere scholen in de mobiele werktuigen. Een leuke uitdagende opdracht om samen aan te werken!

De club van studenten die onder bezielende leiding van Patrick aan de slag gaan met de Waterstofchallenge zijn: Michael Meijer, Wesley Spijker, Daisy Jimmink, Cedric van der Veen, Mart Tietema en Wiebe van Eerden. We zullen ze op de voet volgen!

Er is trouwens eerder al een mooie Waterstofchallenge georganiseerd voor automotive-opleidingen. Een impressie hiervan staat op YouTube.