Live contact met professionals op digitale beurs

19 februari 2021

Oriënteren op beroepen en opleidingen is momenteel niet zo gemakkelijk voor vo-leerlingen. Voor de scholieren die interesse hebben in techniek is er binnenkort een heel leuk online evenement: een virtueel bezoek aan een beurs die bol staat van mooie machines en materieel: de AgroTechniek Holland 2021 beurs.

De ATH beurs is normaal gesproken een hele grote en indrukwekkende beurs waar de mooiste en nieuwste machines worden gepresenteerd. De organisatie heeft het evenement omgezet in een online event voor leveranciers, klanten maar ook de scholieren zijn niet vergeten!

Je kunt je klas of leerlingen voor 10 of 11 maart aanmelden voor dit unieke online event. Meer informatie vind je in de flyer. Er is een virtuele beursstand vol voorlichtingsmateriaal, filmpjes en informatie. Uniek is dat het een live event is en dat je op 10 & 11 maart via Teams met de hele klas (of een groepje geïnteresseerde scholieren) in kunt loggen en dat ze live kunnen praten met professionals uit het veld of een kijkje te nemen in de werkplaats vol mobiele werktuigen.

In de werkplaats kunnen de leerlingen kennismaken met levensechte 3D modellen van trekkers en graafmachines in Augmented Reality – die de leerlingen met hun mobiel direct kunnen bekijken!

Er is een interactief gedeelte waar ze hun technische kennis met de hele klas/groep tegelijk kunnen testen en zien hoe ze scoren tegen andere klassen uit het hele land en een mooie prijs winnen.

In de beursstand zijn daarnaast ook mbo studenten en docenten aanwezig zodat ze ook vragen kunnen stellen over alles wat ze bezig houdt bij de keuze van een vervolgopleiding mobiele werktuigen in het mbo.

Geïnteresseerd in een live standbezoek? Mail voor een slottijd naar Wim Overeem: overeem@fedecom.nl.

Wij (samenwerkende mbo’s verenigd in Tim: https://techinmotion.nl) denken je hiermee echt iets te bieden waardoor leerlingen een beter beeld van een vervolgopleiding of beroep kunnen krijgen. We zijn er heel enthousiast over, wij hopen jullie ook!

Omdat het een online event is kunnen we veel bezoekers ‘ontvangen’, we zouden het dan ook heel erg op prijs stellen als je dit bericht doorstuurt naar collega’s binnen je school mocht je zelf geen lesgeven aan techniekklassen.