Coronamaatregelen na de kerstvakantie op school

4 januari 2022

Allereerst wensen we jullie het beste voor een gezond en gelukkig nieuw jaar. We zijn blij dat we, als gevolg van de maatregelen die het kabinet op 3 januari bekend heeft gemaakt, praktijklessen in Harderwijk kunnen geven. Alle andere lessen vinden online plaats. Ook de examens kunnen doorgaan. Voor de niveau 2 (VaS) opleidingen geldt dat theorie en praktijk in Harderwijk plaatsvindt.

Lees de punten hieronder goed door, het gaat in na de vakantie, met ingang van maandag 10 januari 2022.

Rooster
Je rooster staat in Magister, als er een O bij staat is, dan volg je de les online via MS Teams. Praktijklessen worden ingeroosterd op locatie in Harderwijk. Je ziet dan een terrein of lokaal ingeroosterd staan. Voor de 3e jrs Machinisten zijn de praktijklessen op inschrijving. Je krijgt de kans je examenopdracht nog een keer te oefenen. In Magister kan je je inschrijven voor deze lessen.

Voor de niveau 2 (VaS) opleidingen geldt dat theorie en praktijk in Harderwijk plaatsvind.

Examens gaan door
De examens gaan wel door, hierover ontvangen de betreffende klassen en studenten persoonlijk via SMS informatie. In Magister kun je eventuele wijzigingen ook zien. De examens spreken/gesprek voeren vinden online plaats.

BPV/stage
Als je stage loopt dan volg je de lijn van het stagebedrijf. Mocht je daarover vragen hebben dan kun je die stellen bij je BPV-begeleider.

Campus
Als je opeenvolgende dagen les hebt in Harderwijk is de campus open vanaf maandag 10 januari voor overnachtingen. Aanmelden hiervoor is verplicht, dat kan middels een whatsapp bericht naar de groepsbegeleiding 06 – 2252 5442.

Je krijgt een slaapkamer aangeboden inclusief bedlinnen. En zullen maximaal 2 studenten per kamer worden geplaatst en er kan geen gebruik worden gemaakt van de leefruimtes.

Aanreizen en inchecken is uiterlijk mogelijk tot 21:00 uur. Op zondag aanreizen is nog steeds niet mogelijk. Op je vertrekdag dien je de kamer voor 8.00 uur opgeleverd te hebben, je spullen mag je voor die dag bij de campusbegeleiding wegzetten. .

Je betaald per overnachting – deze kosten worden maandelijks per factuur afgehandeld.

Kan jij je nou thuis moeilijk concentreren op schoolwerk? Heb je het over het algemeen moeilijk met je thuissituatie? Overleg met de groepsbegeleiding wat de mogelijkheden dan zijn om langer dan 1 nacht gebruik te maken van de Campus.

Online lessen volgen
Voor het volgen van online lessen zijn er 2 nieuwsartikelen op het studentenportaal beschikbaar. Lees deze beiden goed door:

  • Over het installeren van de juiste software als je die nog niet hebt.
  • Over hoe je een online les volgt, de spelregels zeg maar.

Tot slot
Wij willen graag (en jullie ook!) zo veel als mogelijk op locatie praktijklessen geven, daarom nog even een herinnering over de richtlijnen die we daarom allemaal moeten volgen;

  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar, de docenten en medewerkers.
  • Volg de looproutes en eenrichtingsverkeer binnen de gebouwen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht, behalve wanneer je zit

​​​​​​​Vragen kun je stellen aan je SLB-er, BPV-er of de manager van jouw opleiding.

Wij doen er alles aan om gegeven de omstandigheden zo goed mogelijk onderwijs te bieden. We weten dat het van iedereen en zeker van jullie veel vraagt. We wensen jullie dan ook veel succes en aarzel niet om met vragen of problemen contact op te nemen met het SOMA College

Hartelijke groet, ​​​​​​​

Mw. B. Meijer – monteursopleidingen

Mw. M. Schaap – machinistenopleidingen

Dhr. J. Scherrenburg – uitvoerders-, landmeters-, straatmakers- en vakmanopleidingen