SOMA College in Keuzegids 2021 mbo

19 januari 2021

Afgelopen week is de Keuzegids mbo 2021 uitgekomen. Door de Keuzegids worden jaarlijks alle mbo-opleidingen in Nederland op een rij gezet en beoordeeld. In de lijst van vakscholen staat het SOMA College opnieuw hoog genoteerd: de derde plaats is heel mooi!
Daarnaast scoren alle opleidingen van SOMA College 4 sterren en daarmee bovengemiddeld.

SOMA College is blij met de oordelen in de Keuzegids mbo 2021: alle onze opleidingen scoren bovengemiddeld, het is prettig om te horen dat de opleidingen goed aangeschreven staan. Koen Stephan, voorzitter van het College van Bestuur, zegt: “We zien de bevindingen van de Keuzegids als een argument om hard te blijven werken om de beste infra-vakopleidingen in Nederland aan te blijven bieden. Als je een carrière in de infra of betonbouw ambieert dan moet je start als student op het SOMA College de beste start zijn! We willen de beste vakmensen voor de branche afleveren. We blijven er alles aan doen om innovatief en vakgericht onderwijs aan te bieden en echte vakspecialisten af te leveren.”

De Keuzegids mbo is een leidraad voor vo-leerlingen die een keuze moeten maken voor het vervolgonderwijs. Alle honderden mbo-opleidingen in Nederland zijn beoordeeld op diverse punten: de inhoud van de lessen, de toetsing, de stages, loopbaanvoorbereiding en schoolklimaat. Zowel het oordeel van studenten als van bijvoorbeeld de onderwijsinspectie wordt in de ranglijst meegenomen. De opleidingen van het SOMA College komen in drie van de beoordeelde mbo-vakgebieden voor: bouw en techniek, mobiliteit, transport en logistiek.

Bekijk hier onze infra opleidingen