SOMA College open, mondkapje verplicht

17 januari 2022

Vanaf 24 januari 2022 zullen we de lessen zo veel als mogelijk weer normaal kunnen plannen. Voorwaarde is dat iedereen, dus alle studenten, docenten, medewerkers en bezoekers overal binnen de school en ook op de campus verplicht zijn om een mondkapje te dragen.

Overal betekent: in de gangen, in de hallen, in de practicum- en de theorielokalen. Alleen op de buitenterreinen is het niet verplicht (wel een advies). In de keten is het mondkapje uiteraard wel weer verplicht.
​​​​​​​De enige uitzondering is wanneer docenten voor de klas instructie geven, zij mogen dan tijdens het lesgeven tijdelijk het mondkapje afzetten. Voorwaarde is wel dat anderhalve meter afstand gehouden kan worden.

Campus
Om in Harderwijk les te kunnen krijgen verblijf je vaak ook op de campus. Belangrijk dus om te weten dat ook op de campus de verplichting van het dragen van een mondkampje geldt. Alleen in je slaapkamer hoef je geen mondkapje op, in de gangen en alle leefruimten moet je een mondkapje dragen.

We rekenen op de medewerking en begrip van alle studenten en medewerkers waarbij we ons realiseren dat het een vervelende consequentie is. Toch willen we lesgeven en opleiden en omdat dat zo belangrijk is roepen we iedereen op hier aan mee te werken. Op deze manier kunnen we veilig aan de slag.

Zelftesten
Tenslotte: gebruik de zelftesten, voor de zekerheid en bij klachten. Ze liggen bij de receptie en de campusbegeleiding voor iedereen klaar.

Bij vragen en onduidelijkheden kunnen studenten en ouders terecht bij de Studieloopbaanbegeleider of Opleidingsmanager.