De NK Skills finale vond plaats van woensdag 19 april tot en met vrijdag 21 april. De SOMA-deelnemers Gerwin Russcher en Marten Everse hebben zich drie dagen ingezet en zijn met tien leerling-straatmakers (in ploegen van twee) de competitie met elkaar aangegaan. Ze kregen een uitdagende opdracht die op vrijdag 21 april klaar moest zijn.

De tien leerling-straatmakers hebben zich allemaal door middel van regionale voorrondes in januari weten te plaatsen voor de NK Skills finale Straatmaker. Tijdens deze regionale voorrondes bij Inframensen Oss wisten Gerwin Russcher en Marten Everse van het SOMA College een eerste plaats te bemachtigen en zich zo te plaatsen voor de NK Skills finale.

Tijdens de NK Skills finale in Mierlo hebben de deelnemers zich ingezet om een speciaal werkstuk te maken. Dit werkstuk werd vrijdag 21 april beoordeeld door een deskundige jury. Na een spannende strijd en letterlijk een nek-aan-nek race sleepten Gerwin Russcher/Marten Everse (SOMA College) en Jeffrey Kelden/Robin Ruiter (Regio College) de gedeelde Nederlandse titel in de wacht en behaalden Ruud Persoons/Willem van Leunen een verdienstelijke derde plaats.

De NK Skills zijn de landelijke vakwedstrijden voor jonge talenten van het mbo. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. De NK Skills finale vond plaats op het terrein van Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA aan de Goorsedijk in Mierlo.