De jaarlijkse open dag van het SOMA College is opnieuw, ondanks de herfstachtige weersomstandigheden een mooie en drukke dag geweest! Potentiële leerlingen grepen de kans om een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen. Ook dit jaar mochten we rekenen op veel belangstelling. Zo’n 3200 mensen vonden de weg naar het SOMA College.

Tijdens de open dag waren niet alleen alle medewerkers maar vooral ook veel enthousiaste deelnemers van de school aanwezig. Op de praktijkterreinen buiten en in de practica binnen hebben zij alles verteld over de opleidingen die het SOMA College aanbiedt.
Derde jaars deelnemers hebben een speciaal programma gemaakt waarin zij voor het vak Ondernemerschap hun examenopdracht ‘verkoop’ presenteerden. Veel interesse was er voor het lokaal met computersimulatoren, waar de toekomstig monteurs en machinisten zelf even konden proberen hoe het is om achter de hendels van zo’n grote machine te zitten.

Een record aantal nieuwe deelnemers liet er geen gras over groeien en heeft zich ter plekke aangemeld voor een opleiding. Op die manier maken zij de meeste kans om aangenomen te worden want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.