Geschiedenis

blokjes_donker
Het SOMA College is ontstaan uit de Stichting Bevordering Wegenbouw (SBW). Deze stichting kocht een stuk bosgrond in de gemeente Ede om ongehinderd met machines en het ‘werken aan de weg’ te oefenen. In cursussen van zes weken ontdekten machinisten in op dit oefenterrein de fijne kneepjes van het vak. De officiële erkenning door het toenmalige ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, resulteerde in de oprichting van Stichting tot Opleidingen van Machinisten voor Aannemersbedrijven (SOMA).

In 1999 verhuisde het SOMA College naar Harderwijk, om het groeiende aantal deelnemers en het machinepark meer ruimte te geven. Sinds 1958 is het aantal deelnemers gegroeid van 24 naar circa 850-900 deelnemers per jaar. Bij het SOMA College werken ongeveer 80 medewerkers. Momenteel verzorgt het SOMA College 12 vakopleidingen in de infra. Ze is daarmee dé grootste gespecialiseerde vakopleiding voor de infra in Nederland.

Nog altijd staat leren in de praktijk centraal. Deelnemers volgen veel praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein en practicumlessen in de werkplaatsen. Ook beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers is een belangrijke factor. Zo ontstaat een verantwoorde en stevige basis, waarmee deelnemers bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen.

Maak kennis met...

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
Postbus 332
3840 AH Harderwijk
T (0341) - 499 100
E info@soma-college.nl

soma_logo