Het SOMA College heeft op 6 maart een Oriëntatiedag georganiseerd voor potentiële studenten die nu nog op het vmbo/mavo/havo of vwo zitten. Deze jongeren zijn geïnteresseerd in de nieuwe mbo niveau 4 BOL-opleiding Landmeten/Uitvoerder infra. De nieuwe klas start in schooljaar 2019/2020.

SOMA College heeft deze dag georganiseerd om de praktische verbinding te maken tussen deze potentiele studenten, bedrijven uit de toekomstige arbeidsmarkt voor de jongeren, en de eigen docenten.

Het was een interessante en leerzame dag voor alle betrokken. Waarbij een de thema’s ‘nieuwsgierig makend’, ‘informatie en interactief’ de leidraad vormden voor het programma. De betrokken partners hebben op een praktische en interactieve manier verschillende onderwerpen uit het veld gepresenteerd, uiteraard met een relatie naar onze opleiding en ontwikkelingen in de markt.

De volgende bedrijven hebben aan deze dag een bijdrage geleverd:

  • Heijmans N.V.: Koppeling Uitvoerder Infra en Landmeten
  • Geobureau van Gelder: Stuurlijnen en belijning zetten op gps
  • ESRI: GIS en 3D-data
  • Geomaat: Roadscan
  • Ingenieursbureau MUG: Totalstation, Laserscanning
  • Infrakit: Centraal Building Information Management, van ontwerp tot “as built”. Integratie en verwerking van bovenstaande elementen.

Voor iedereen was het een geslaagde dag met de benodigde betrokkenheid van de bedrijven, waarvoor we graag onze waardering uitspreken. En tenslotte hopen we uiteraard dat de aanwezige leerlingen binnenkort onze eerste studenten in de nieuwe opleiding zullen worden!

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen tot Uitvoerder infra  en Landmeter. Hieronder een kleine sfeerimpressie van de Orientatiedag van 6 maart.