De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken. Daarom is het nodig om de krachten te bundelen in de nieuw opgerichte PPS Betonstaal. De samenwerking biedt een opleiding in betonstaalverwerking aan, die tot voor kort was verdwenen.

Samenwerking
De bouw maakt momenteel een groeiperiode door, maar moet tegelijkertijd voldoen aan CO2 normen en bijdragen aan de energietransitie. Tegelijkertijd is er een tekort aan goed opgeleid personeel. De samenwerkingspartners willen met het project Betonstaal een dubbele slag slaan: het realiseren van mbo-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4 én zorgen dat de opleidingen de juiste mensen afleveren, met de kennis, vaardigheden en soft skills waar de huidige markt om vraagt. Zo wordt er een toekomstbestendige sector gecreëerd.

Kennisplatform
Een kennisplatform vormt de schakel tussen opleiding en bedrijven. Daarop wordt de kennis en informatie uitgewisseld. De opleiding staat gelijk midden in de sector. Een aantal bouwbedrijven is direct betrokken bij het vormgeven van de opleiding. Ze schrijven bijvoorbeeld mee aan de naslagwerken en leveren materialen en hybride docenten. Door de vakmensen doorgroeimogelijkheden te bieden blijven zij langer verbonden aan de bedrijven en kan de sector zich bovendien verder ontwikkelen.

Nominatie en uitreiking
De samenwerkende partners, lid-bedrijven van de VWN, Civilion en het SOMA College zijn trots op de nominatie voor de Pro-motor Award. De Pro-motor award is een prijs voor een ambitieus idee waarbij kwaliteit wordt beloond en innovatie gestimuleerd.

De uitreiking van de prijs is op donderdag 6 februari (Start up Village, Amsterdam). Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er een minifestival. Aansluitend vindt de uitreiking van de Pro-motor Award plaats. Onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, wordt deze prijs uitgereikt aan de samenwerking die de grootste meerwaarde voor het mkb oplevert. Het is mogelijk om het festival en de prijsuitreiking bij te wonen. Programma, locatie en aanmeldmogelijkheid volgen z.s.m. via begin 2020, mocht je je nu al willen aanmelden of vragen hebben neem dan contact op via https://www.pro-motor-award.nl/

Voor meer informatie over de opleidingen:
www.civilion.nl
www.wapned.nl
www.soma-college.nl