Deze week reikt het SOMA College ruim 300 diploma’s uit. En mooie prestatie van de studenten en docenten die door de coronacrisis lastige laatste schoolmaanden toch bekroond zien met een mooi diploma!

Er studeren zo’n 200 machinisten, een honderdtal monteurs op niveau 3 en 4, ruim 50 vakmannen GWW en straatmakers en rond de 50 uitvoerders en landmeters af.
Bijzonder dit jaar was de eerste SOMA College diploma-uitreiking in ’s-Hertogenbosch. Sinds 2018 werken Civilion en SOMA College nauw samen om de vakspecialistische opleidingen in de civiele betonbouw te beschermen.

Deze zomer zijn voor het eerst diploma’s uitgereikt onder de vlag van SOMA College. En ook hier zijn we extra trots op de studenten en docenten vanwege de ingewikkelde omstandigheden door corona. Er zijn 8 betontimmermannen en 7 uitvoerders GA civiele betonbouw gediplomeerd. In Den Bosch zijn 6 studenten zelfs (SOMA) cum laude afgestudeerd.

Nieuwe schooljaar
Ondertussen zijn natuurlijk ook de voorbereidingen op het nieuwe schooljaar in volle gang. De bezetting van de gebouwen en terreinen is anders dan normaal. Maar zeker de praktijklessen gaan op anderhalve meter door. De theorielessen ook, maar zullen ook nog online doorgaan. SOMA College heeft er alle ver-trouwen in dat de opleidingen voor de nieuwe eerstejaars op de juiste manier kunnen starten, en uiteraard door kunnen gaan voor de huidige studenten.