De afgelopen weken hebben deelnemers en medewerkers van het SOMA College kunnen stemmen op 4 topkandidaten die in de race waren voor de titel Uitblinker 2016 van het SOMA College. De kandidaten zijn voorgedragen door docenten en begeleiders. Daarna is een shortlist gemaakt door een jury onder leiding van Herman Meppelink, directeur onderwijs. “We hebben de kandidaten op neutrale criteria beoordeeld en daarna zijn we via een online stemming op de 4 beste kandidaten binnen de school tot de uitverkiezing van Monica gekomen. Omdat een aantal echt gedreven en bijzondere deelnemers –vakmensen al!– in aanmerking kwamen voor de titel was het echt een lastige keuze. Op verschillende vlakken blinken ze allemaal ergens in uit. Eén van de kandidaten had bijvoorbeeld de wedstrijden van een bekend machinistenkampioenschap voor het onderdeel ‘jongeren’ gewonnen.

Anke van Bodegom, voorzitter College van Bestuur zegt: “Bijzonder dat dit jaar een meisje als Uitblinker is verkozen. Monica is een echte vakvrouw die volgens haar BPV-begeleider en de begeleiding op het leerbedrijf erg goed werk aflevert. Naast de lessen op school en in de stage is ze ook erg actief op school. Ze zit in de deelnemersraad en heeft daarin zeer goede en actieve inbreng. Het zou mooi zijn als haar verkiezing als uitblinker én haar enthousiasme meer meisjes naar het SOMA College zou trekken. Meiden in de techniek zijn helaas nog altijd schaars terwijl ze er ook erg goed mee zijn.”

Monica zal het SOMA College vertegenwoordigen tijdens de Uitblinkers activiteiten van alle aangesloten mbo’s en roc’s onder de noemer ‘Dit is mbo’. Na de zomervakantie start er een campagne, ook weer met online stemmen maar dan landelijk en maakt Monica kans om namens SOMA College kans om landelijk mbo Uitblinker 2016 te worden!