Alumni

Welkom terug!

Het SOMA College wil graag contact houden met haar oud-studenten, de alumni. Wederzijdse informatie-uitwisseling vinden we belangrijk. Het SOMA College en haar alumni kunnen op meer gebieden iets voor elkaar betekenen.

Contact houden met SOMA College
Ben je net afgestudeerd bij het SOMA College of al wat langer geleden?
Meld je aan bij de SOMA College groep op LinkedIn.

Deze groep is bedoeld voor medewerkers, studenten, oud-studenten en infra bedrijven, om met elkaar in contact te komen. Er worden bijvoorbeeld ook interessante vacatures geplaatst!

Alumni onderzoek

Het SOMA College vindt het belangrijk om te weten wat haar oud-studenten doen. We doen bijvoorbeeld onderzoek onder alumni via de BVE-monitor en het Schoolverlatersonderzoek

Het SOMA College wil dit onderzoek uitbreiden met clusters, zoals 0-5 jaar, 5-10 jaar en >10 jaar, zodat we een uitgebreider beeld krijgen van het vervolgsucces van onze alumni.

Wat levert het jou op?


Leven lang leren
Ook als je werkt blijft het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en bij te blijven op je vakgebied. Volg bij het SOMA College bijvoorbeeld een niveau 4 (kop)opleiding tot:

Kijk ook eens bij SOMA Bedrijfsopleidingen.

Contact met bedrijven
Door een plek te creëren waar mensen met een SOMA College-hart samen komen, bijvoorbeeld via LinkedIn, maar ook in Harderwijk op school, ontstaat voor iedereen binnen de branche een interessante plek om bij te blijven en contact te hebben. Denk aan delen van vacatures, kennis en mooie innovaties.

Contact met alumni
Zoek je contact met een oud-studiegenoot of één van de andere alumni?
Mail ons dan via info@soma-college.nl.

Wat levert het ons op?

Betere kwaliteit onderwijs
Jouw mening is belangrijk voor ons. Het SOMA College betrekt oud-studenten bij de kwaliteit van haar onderwijs door alumnionderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om ons onderwijs te verbeteren.

Ambassadeurs
Alumni zijn de ambassadeurs van het SOMA College in het werkveld. Wij hebben dan ook grote waardering voor hen! Alumni hebben vanuit hun positie in de branche vaak goed zicht op de ontwikkeling van de vraag naar opleidingen, scholing en trainingen. Daarom ben je een waardevolle informant over arbeidsmarktontwikkelingen. Met jouw kennis en ervaring kun je je opleiding helpen.

Bijvoorbeeld als beroepsvoorlichter, gastspreker, gastdocent, contactpersoon voor stages of als mentor voor deelnemers of start-ups. 

Waardering infrabranche

De SOMA-opleidingen worden goed gewaardeerd. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Onze deelnemers geven onze school gemiddeld het schoolcijfer 7,4.

7,4

Schoolcijfer

Jochem van Kerkvoorde

Afgestudeerd in 2009

Waarom heb je voor het SOMA College gekozen?
De keuze voor het SOMA College was voor mij de enige logische keuze. Als je weet dat je met machines wilt werken en een fascinatie heb voor infrabouwwerken dan is SOMA een goede plek voor je.

Wat is het belangrijkste dat je bij SOMA hebt geleerd?
Het belangrijkste dat ik op het SOMA College geleerd heb is de manier van denken. Door de brede opleiding heb je veel kennis van het werken met machines, de werking van de machines zelf en van infra constructies. Door deze brede basis ben je in staat om een probleem van verschillende kanten te bekijken. Dit maakt je oplossingsgericht en je staat niet snel zonder opties.

Kan je iets meer vertellen over het bedrijf waar je werkt, wat is bijvoorbeeld je grootste uitdaging? Op welke prestatie ben je het meest trots?
Op dit moment werk ik zelf als docent bij de Uitvoerdersopleiding en geef wegenbouw op het SOMA College. Dit is ongelofelijk leuk werk. Hier heb ik de kans om mijn eigen enthousiasme en kennis over het vak over te dragen op de studenten. Het is fantastisch om te zien dat de jochie’s die hier binnen komen met veel te grote werkjassen aan, na drie jaar de school weer verlaten als “bijna” volwassenen die trots zijn op hun beroep en dat je weet dat zij hierin zullen slagen. Ik hoop dan ook dat de studenten wanneer ze over tien jaar terug kijken op hun periode op het SOMA College er op dezelfde manier op terug kijken als ik.

Wat doe je over 10 jaar?
Tien jaar duurt nog heel lang, maar ik kan mij niet voorstellen dat ik het onderwijs zou verlaten. Een school met betere voorzieningen zoals de oefenterreinen en de machines op het SOMA College kan ik mij niet voorstellen.

Heb je nog tips voor (aankomende) SOMA College-studenten?
Zie de periode op het SOMA College als een investering in jezelf. Je krijgt op het SOMA College zoveel kansen om je te ontwikkelen. Pak deze kansen en probeer het maximale eruit te halen!

Simon Peetoom

Afgestudeerd monteur

Waarom heb je voor het SOMA College gekozen?
Grondverzet trok mij aan, ook al van huis uit.

Wat is het belangrijkste dat je bij SOMA hebt geleerd?
Kennis van machines en hydrauliek, met name schema’s lezen.

Kan je iets meer vertellen over je bedrijf, wat is bijvoorbeeld je grootste uitdaging?
Ons Bedrijf – SP2000 Handel & Service bv (Winkel) – heeft “3 pannetjes op het vuur”

  1. Handel
  2. Monteurs binnen en buitendienst
  3. Versnellingsbakken voor auto/rallysport.

Wij handelen wereldwijd. Van Canada naar Hong Kong en van Zweden naar Kenia. Wij repareren grondverzetmachines in binnen- en buitenland. Versnellingsbakken voor autosport doen we er ook bij. Dit is uit hobby ontstaan maar heeft serieuze stappen gemaakt de laatste 10 jaar.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Op dit moment ben ik het meest trots op wat ik opgebouwd en dat ik dat heb gedaan zonder financiële hulp van derden.

Heb je nog tips voor (aankomende) SOMA College-studenten?
Doen! De opleiding is leerzaam. Vooral het praktijkgedeelte. Als je denkt dat je het al goed weet op jonge leeftijd… weet je nog lang niet alles. Dus goed luisteren naar anderen!

Daniël Stronks

afgestudeerd Machinist

Waarom heb je voor het SOMA College gekozen?
Toen ik klein was wilde ik altijd al werken met graafmachines, wiellaadschoppen en bulldozers. Ik had familie in de grond-, weg- en waterbouw en ging al vroeg mee naar verschillende projecten. Ik wist het zeker, fascinatie voor machines en civiele techniek, voor die combinatie moest ik op het SOMA College zijn.

Wat is het belangrijkste dat je bij SOMA hebt geleerd?
Dat een goeie machinist meer moet kunnen dan alleen goed op de machine kunnen draaien. Hij moet zelfstandig zijn, kennis hebben over de machine zelf maar ook goede contacten kunnen leggen en communiceren met mensen om zich heen. Op het SOMA College heb ik geleerd dat je naast vakkennis en technisch inzicht ook door kunt groeien in deze branche. Deze kans heb ik ook gegrepen door na de BOL machinistenopleiding de opleiding tot uitvoerder op het SOMA College te doen.

Kan je iets meer vertellen over het bedrijf waar je werkt. Wat is bijvoorbeeld je grootste uitdaging?
Na bijna 10 jaar aan het werk te zijn geweest in de GWW branche heb ik de stap genomen om bij het SOMA College te gaan werken. Je eigen passie en ervaring overbrengen naar de nieuwe generatie leek mij een prachtige uitdaging. Het spreken voor grote groepen was niet mijn ding, maar hier tussen alle mensen die dezelfde passie delen was die uitdaging snel overwonnen.

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Ik ben het meest trots op manier hoe ik hier bij het SOMA College ben gekomen tot waar ik nu ben. Met kennis, doorzettingsvermogen en toekomstvisie ben ik er van overtuigd dat iedereen kan worden en doen wat hij wil.

Ik ben ook trots over de manier waarop ik binnen het SOMA College samen met bedrijven kan samenwerken om het opleidingsprogramma up to date houden en nieuwe technieken integreren binnen het onderwijs.

Wat doe je over 10 jaar?
Ik hoop over 10 jaar naast het lesgeven mooie innovatieve onderwijsmethoden te maken waardoor studenten niet alleen vandaag en morgen kunnen functioneren binnen een bedrijf, maar ook over 15 en 20 jaar nog steeds waardevol zijn voor het bedrijf.

Heb je nog tips voor (aankomende) SOMA College-studenten?
Denk niet alleen aan vandaag en morgen, maar kijk vooruit; wat wil je gaan bereiken. De techniek verandert snel, zorg dat je bij blijft en dat je ten alle tijden waardevol blijft voor je bedrijf. Neem de tips tijdens je stage serieus. De ‘meeste’ kennis komt bij het bedrijfsleven vandaan, deze mensen geven je een kans en willen je wat leren, dus pak dit met beide handen aan!