Verantwoording

Jaarverslagen en inspectierapporten

Jaarverslag 2021
In dit jaarverslag staan de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, organisatie en medewerkers. SOMA College legt hierin verantwoording af over het door haar gevoerde beleid in 2021. Het was een bijzonder jaar. We kunnen terugkijken op een jaar waarin alle medewerkers van SOMA College alles uit de kast hebben gehaald om aantrekkelijk en uitdagend onderwijs neer te zetten. Veelal op locaties, maar helaas noodgedwongen ook online. Mede dankzij de Raad van Toezicht die ons heeft gesteund en heeft helpen focussen, was het mogelijk om de koers vast te houden.

Lees verder in het Jaarverslag over 2021


Kom naar de open dag op 18 februari

Lees meer

Inspectierapporten

Hieronder kunt u de rapporten van de Onderwijsinspectie raadplegen.

Inspectieonderzoek 2019
Inspectieonderzoek 2016
Rapport Herstelonderzoek 2017

JOB MBO

JOB MBO is de landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Het SOMA College heeft een actieve Studentenraad die samenwerkt met het JOB.

Elke twee jaar doet het JOB onderzoek naar de studenttevredenheid in het mbo. De uitkomsten van deze JOB Monitor worden per school gepresenteerd.

JOB Monitor 2020 vraagscores
JOB Monitor 2020 clusterscores
JOB Monitor 2018 vraagscores
JOB Monitor 2018 clusterscores

Waardering infrabranche

De SOMA-opleidingen worden goed gewaardeerd. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Onze deelnemers geven onze school gemiddeld het schoolcijfer 7,4.

7,4

Schoolcijfer

Vind het antwoord in onze veelgestelde vragen!