Verantwoording

Jaarverslagen en inspectierapporten

Jaarverslag 2019
SOMA College is een vakschool in beweging. Dagelijks zijn meer dan 85 medewerkers actief in het verzorgen van aantrekkelijk en goed  onderwijs voor onze studenten.

Sinds schooljaar 2019 biedt SOMA College naast de opleidingen op haar vaste thuisbasis in Harderwijk ook vier nieuwe opleidingen in Den Bosch en is de school ook actief in Zwolle. Samenwerken met andere onderwijsinstellingen, netwerkpartners, opleidingsbedrijven en sociale partners is het credo van 2019 geweest.

Dit past volledig binnen het strategische doel om het kenniscentrum voor de infra te zijn. Dit komt nadrukkelijk naar voren in de vele samenwerkingsprojecten rondom de opleidingen, al dan niet ondersteund vanuit het Regionaal Investeringsfonds (RIF).

Lees verder in het Jaarverslag over 2019


Maak kennis tijdens de open dag

Lees meer

Jaarverslagen

Hieronder treft u de Jaarverslagen van eerdere jaren.

Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015

Inspectierapporten

Hieronder kunt u de rapporten van de Onderwijsinspectie raadplegen.

Inspectieonderzoek 2019
Inspectieonderzoek 2016
Rapport Herstelonderzoek 2017

JOB MBO

JOB MBO is de landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Het SOMA College heeft een actieve Studentenraad die samenwerkt met het JOB.

Elke twee jaar doet het JOB onderzoek naar de studenttevredenheid in het mbo. De uitkomsten van deze JOB Monitor worden per school gepresenteerd.

JOB Monitor 2020 vraagscores
JOB Monitor 2020 clusterscores
JOB Monitor 2018 vraagscores
JOB Monitor 2018 clusterscores

Waardering infrabranche

De SOMA-opleidingen worden goed gewaardeerd. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Onze deelnemers geven onze school gemiddeld het schoolcijfer 7,4.

7,4

Schoolcijfer

Vind het antwoord in onze veelgestelde vragen!