Campus

Uniek voor het mbo!

Het SOMA College is een landelijke mbo-school, de studenten van onze school komen uit heel Nederland. Daarom is er in Harderwijk de mogelijkheid om op de campus te verblijven. Studenten delen met 3 tot 4 personen gemeubileerde slaapruimtes.

Groepen van 12 tot 16 studenten delen een ingerichte leefruimte met o.a. een tv en een pantry. Voor de meiden zijn er natuurlijk dameskamers met een eigen sanitaire ruimte. De studenten hoeven in principe alleen maar toiletspullen en beddengoed mee te nemen.

Verblijf op de campus betekent dat je van maandag tot vrijdag gebruik kunt maken van deze faciliteit, maar ook dat je kiest voor wonen onder begeleiding van een klein team van groepsbegeleiders.

Groepsbegeleiders

Een klein team biedt 24 uur per dag begeleiding aan de studenten die op de campus verblijven vanuit de presentie benadering en en Triple-C methodiek: begeleiding door nabijheid en vanuit het directe contact. Dit kan vanuit diverse thema’s gevraagd en geboden worden.

Daarbij vinden wij de samenwerking met de ouders/verzorgers en de studieloopbaanbegeleider een belangrijk punt. Daarnaast begeleiden wij de studenten ook op het naleven van de huis- en gedragsregels geldend binnen de campus.

Kijk even rond

Kijk even hoe de campus er uit ziet. Student Stijn laat je de campus zien!

Nog een bezoekje

Sydney heeft ook een filmpje opgenomen om je de campus te laten zien!

Eten

Tegen betaling kan gebruik gemaakt worden van de horecafaciliteiten in gebouw 140. Voor een schappelijke prijs kunnen studenten daar terecht voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Op loopafstand van de campus is een klein winkelcentrum met o.a. een supermarkt.

 

Indicatie kosten campus

De bijdragen voor de campus voor het schooljaar 2024-2025 staan per opleiding in het kostenoverzicht vermeld. Je vindt dit kostenoverzicht op de pagina ‘Kosten‘.

Avondprogramma

Voor de studenten die op de campus verblijven is een recreatieruimte ingericht van waaruit we leuke activiteiten aanbieden. Het campusteam kan ook helpen bij het contact voor activiteiten bij plaatselijke verenigingen in Harderwijk.

Verder zijn er vanuit SOMA College een aantal faciliteiten. Je hebt in de avonduren op dinsdag en woensdag de keuze uit verschillende interessante cursussen en opleidingen zoals bijvoorbeeld EHBO en Ondernemerschap. Ook is het mogelijk om, tegen betaling, rijlessen voor auto, motor en/of tractor/vrachtwagen te volgen. En er zijn natuurlijk verschillende sportactiviteiten en -voorzieningen. Twee avonden per week is de sportdocent aanwezig en kun je je inschrijven voor leuke activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen, zaalsport en fitness. De fitnessruimte is ook beschikbaar op de overige avonden. Aan sommige activiteiten zijn aanvullende kosten verbonden.

Spullen op je kamer

In principe verblijf je het grootste deel van het schooljaar in dezelfde kamer. Maar er kan zich een aanpassing voordoen in de indeling vanwege een vakantie of een wijziging. Je neemt je spullen dan mee naar huis. Er is helaas geen ruimte op de campus om dingen op te slaan.

Overbezetting campus

Het kan voorkomen dat de vraag om verblijf op de campus groter is dan de plekken die beschikbaar zijn. Voor dit geval hebben we een regeling vastgesteld met criteria.

Nog meer informatie over de campus en de begeleiding bekijk je in deze film.