Decanen

Laat uw leerlingen kennis maken met SOMA College

Het SOMA College is dé landelijke mbo-vakopleiding voor de infra. In twee tot vier jaar leiden wij studenten op tot machinist, vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur en technicus mobiele werktuigen, uitvoerder, landmeter, straatmaker of vakman in de betonbouw. De opleidingen zijn te volgen via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Download onze opleidingsbrochure

Download

Opleidingen

Het SOMA College is dé mbo vakschool voor beroepsopleidingen voor de infra, geo en betonbouw. Carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven in de techniek en infra zijn uitstekend, er is tekort aan vakmensen want het aantal banen in techniek blijft groeien. Dit biedt uw scholieren volop kansen!

Voor leerlingen met gevoel voor techniek, passie voor de infra en voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken biedt het SOMA College dé vakopleiding.

Welke opleiding ze ook kiezen, de opleiding bestaat uit praktijklessen op het oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij (infra)werkgevers. Daarnaast bevat de opleiding natuurlijk ook een theoriegedeelte. Help ze om  kennis te maken met onze stoere, unieke, kleinschalige vakschool!

Open dagen

Elk jaar in november organiseert het SOMA College een open dag. Benieuwd naar de exacte datum? Houd deze site en onze social media in de gaten!

Online presentatie aanvragen

Decanen van vo-scholen kunnen een online voorlichting aanvragen. SOMA College zorgt dan dat een voorlichter op een nader af te spreken moment een passende voorlichtingsprestentatie via Teams geeft. Neem gerust contact met ons op om dit te organiseren.

Neem nu contact met ons op!

Kijk wat studenten van het SOMA College van hun opleiding vinden.

Vind het antwoord in onze veelgestelde vragen!