In een speciaal project dat bedacht is door docenten van het taal en rekencentrum en civiele techniek, dus zeg maar de theorie gekoppeld aan de praktijk, bezoeken de 3e jaars BOL machinisten de komende weken per klas allemaal het grote Waterfront project in Harderwijk.

Waterfront is een groot nieuwbouwproject: 1.400 woningen bij het water, een jachthaven en passantenhaven, een stadsstrand, twee parkeergarages en vele winkel-, horeca- en vrijetijdsvoorzieningen op de boulevard, die ook helemaal vernieuwd wordt. Voor de beginnende machinisten een prachtig project om goed te bestuderen omdat veel infradisciplines samen komen.

Boskalis Nederland is de uitvoerder van de civieltechnische en ondergrondse infrastructurele werkzaamheden. De 3e jaars zullen allemaal per klas het Waterfront bezoeken, onder leiding twee hoofduitvoerders en een landmeter en een uitvoerder van Boskalis. Samen met de SOMA College docenten hebben de mensen van Boskalis het programma gemaakt.

De deelnemers moeten een aantal opdrachten doen in aanloop naar het bezoek aan Waterfront tijdens de lessen in het TRC en bij Civiele techniek. Als ze bij het Waterfront zijn geweest moeten ze de opdrachten en de informatie verder uitwerken en er een presentatie over maken en aan elkaar geven.

“We zijn super enthousiast dat we zo vaak langs kunnen komen bij Boskalis. We hebben zes klassen die allemaal apart welkom zijn! Daarom verwachten we de jongens heel veel te kunnen laten zien”. aldus Janneke Wieman, docente in het Taal en Rekencentrum.

Docent infra en civiele techniek Daniël Stronks vertelt “Het is geweldig om de jongens zo’n groot nieuwbouw project te kunnen laten zien. In het Waterfront komen alle aspecten die voor een beginnend machinist belangrijk voorbij. We stellen de bereidwilligheid en hulp van Boskalis erg op prijs!”