De landelijke verkiezing voor Uitblinker in het beroepsonderwijs is officieel van start. Namens het SOMA College doet Monica Luitwieler als Uitblinker mee. Via de site van Ditismbo kun je op haar stemmen! Voor het eerst in het bestaan van de verkiezing is er een dame van het SOMA College genomineerd als Uitblinker. Vorig schooljaar heeft ze de opleiding allround monteur mobiele werktuigen afgerond, Monica is nu in opleiding tot Technicus mobiele werktuigen op niveau 4.

We zijn er van overtuigd dat Monica haar mannetje staat in de wereld van techniek en infra. In het filmpje dat gemaakt is kun je dat ook zelf zien. Monica is een niet alleen een echte vakvrouw maar weet ook hoe het werkt in de wereld van de mobiele werktuigen. Help haar om het beroepsonderwijs te promoten, om het SOMA College én dames in de techniek op de kaart te zetten. Stem voor 24 november op onze Monica.

Anke van Bodegom, voorzitter College van Bestuur zei over Monica bij haar Uitblinkersuitverkiezing op het SOMA College: “Bijzonder dat dit jaar een meisje als Uitblinker is verkozen. Monica is een echte vakvrouw die volgens haar BPV-begeleider en de begeleiding op het leerbedrijf erg goed werk aflevert. Naast de lessen op school en in de stage is ze ook erg actief op school. Ze zit in de deelnemersraad en heeft daarin zeer goede en actieve inbreng. Het zou mooi zijn als haar verkiezing als uitblinker én haar enthousiasme meer meisjes naar het SOMA College zou trekken. Meiden in de techniek zijn helaas nog altijd schaars terwijl ze er ook erg goed mee zijn.”